Fırat Üniversitesinde düzenlenen “KPSS ve Kamuda Kariyer Yolu” programı Bahattin Ögel konferans salonunda düzenlendi.

Düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan TÜGVA Üniversite Başkanı Berkan Alkan, amaçlarını ve çalışmalarını anlattı.

“AMACIMIZ FIRAT ÜNİVERSİTESİNDEKİ BİRLİKTELİĞİMİZİ SAĞLAMAK”

Alkan yaptığı açıklamada, “Amacımız Fırat Üniversitesindeki birlikteliğimizi, beraberliğimizi sağlamak. Bütün kardeşlerimizle bir çatı altında toplanmak. Birlikteliğimizi bütün dünyaya ve ülkemize duyurmaktır. Bütün kardeşlerimizi yapmış olduğumuz çalışmalarla birlikte Fethi Sekin alanındaki ofisimize davet ediyorum. Birlikteliğimizi çatı altında toplamamız gerekiyor. Gençler olarak bizlere büyük roller düşmekte. Bunları Fırat Üniversitesi teşkilatı olarak gerçekleştireceğiz” dedi.  

“SORUNLAR İNSANLARI İSTER İSTEMEZ KAMUYA YÖNLENDİRMEYE BAŞLADI”

Programa konuşmacı olarak katılan Eğitimci Yazar Ercan Toksoy ise; KPSS’ye hazırlanan öğrencilere önemli bilgiler verdi.

Eğitimci Yazar Toksoy konuşmasında, “İnsanların kamu sektörünü tercih etmelerinin çeşitli faktörleri var. İnsanların kamu sektörünün seçmesinin birinci sebebi iş güvencesi. İş güvencesi düşüncesi insanları kamuya yönlendirmeye başladı. Özellikle özel sektörde yaşanan bir takım olumsuzluklar, özel sektörde yaşanan ücret düşüklükleri, ağır çalışma koşulları gibi sorunlar insanları ister istemez kamuya yönlendirmeye başladı. 2018 yılında da çok farklı bir durumla karşılaşmayacağız. 2018 KPSS gerçekleştiği zaman ÖSYM tarafından resmi rakamlar açıklandığı zaman yine aynı rakamlarla karşılaşacağız. Çok farklı rakamlarla karşılaşmayacağız. Yine KPSS’ye giren kişi sayısı 2018 yılında da 3 milyon civarı olur diye tahmin ediyorum” ifadelerini kullandı.