Elazığ Belediye Meclisi Kasım ayı toplantıları devam etti.

Toplantının ilk gündem maddesini 2018 Mali yılı Bütçesi taslağı oluşturdu.

2018 Mali Yılı Bütçe Taslağı ile ilgili olarak MHP Meclis Grup Başkanı Hakan Alkan söz aldı ve bütçe dengesinin her geçen yıl arttığını kaydetti.

Kürsüye daha sonra MHP Meclis Üyesi Fahri Çınar çıktı ve bütçe ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.. Çınar, 2017 bütçesini de kabul etmediklerini anımsatarak, stratejik planda verilen sözlerin tutulmadığını kaydetti.

Çınar, Elazığ Belediyesi’nin henüz ne kadar borcu olduğunu bilmediklerini ifade etti.

Çınar’ın ardından MHP’li Meclis üyesi Osman Dilek söz aldı ve bütçe görüşmelerinin yapıldığı aylarda meclis toplantılarının süresinin 20 gün olduğunu ifade etti ve bütçe ile ilgili görüşlerini bildirdi.

Muhalefetin görüşlerinin ardından Başkan Yanılmaz kürsüye geçti ve muhalefetin iddialarına yanıt verdi.

Başkan Yanılmaz’ın konuşmasının ardından MHP Grup Başkan Vekili Hakan Alkan yeniden söz aldı ve “bizler ikna olmadık” dedi.

Bütçe görüşmelerinin ardından Elazığ Belediyesi’nin 2018 Mali Yılı Bütçe Taslağı, oy çoğunluğu ile kabul edildi.

Elazığ Belediyesi’nde en fazla bütçe 105 Milyon 505 bin ile Destek Hizmetleri Müdürlüğüne ayrıldı. En az bütçe ise 250 bin lira ile teftiş kurulu müdürlüğüne verildi.

Elazığ Belediyesi’nin toplam bütçesi, 428 Milyon 784 bin lira olarak belirlenirken, belediyenin 2018 yılı bütçe gelirleri, 378 milyon 784 bin lira olarak hesaplandı.

Bu hesaplamalarla Elazığ Belediyesinin 50 milyon bütçe açığı ön görüldü.

Meclisi’nin ikinci gündem maddesini ise bir önceki toplantıda görüşülen Atatürk Stadyumu altından benzinliğin çekme mesafesi oluşturdu.

Bir önceki toplantında benzinliğin çekme mesafesinin 15 metreden 10 metreye düşürülmesiyle ilgili imar komisyonu kararı 14 kabul, 6 red ve 8 çekimserle meclisten geçmemişti.

İşte o gündem maddesi tekrar mecliste görüşüldü. Konuyla ilgili MHP’li Meclis Üyesi Fahri Çınar söz aldı ve karar alınmış gündem maddesinin yeniden gündeme gelemeyeceğini savundu.

Gündem maddesi ile ilgili söz alan AK Partili Meclis üyesi Mehmet Tügen’de Çınar’a yanıt verdi.

Sonrasında gündem maddesi oylamaya sunuldu.

Maddeye 21 kabul 6 ret 4 çekimser oyu verildi. Böylelikle madde oy çokluğu ile mecliste kabul edildi ama MHP’li meclis üyesi Çınar, karara tepki göstererek, salonu terk etti.

Toplantı diğer gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından Kasım ayı toplantılarına son verildi.

VİDEO