ELSAD tarafından aylık istişare toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda gündemdeki sıkıntılar konuşuldu.

Düzenlenen istişare toplantısına kurum müdürleri, STK temsilcileri katıldı.

“HAYVANLARIMIZ SU BULAMAMAKTADIR”

İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürü Bekir Yuşan, “ELSAD’ın daveti üzerine burada bulunmaktayız. Hayvan içme suyu göletlerimizle ilgili kısa bir bilgi vermek istiyoruz. Bilindiği gibi kuraklık hem dünyada hem ülkemizde çok ciddi bir sorun ülkemizi tehdit ediyor. Bu babdan hayvanlarımız kırsal alanda, yaylalarda içecek su bulamamaktadırlar. Bizim yaptığımız hayvan içme suyu göletleri ve güneş enerjili hayvan içme suyu tesisleri ile biz bu yayladaki hayvanlarımızın su ihtiyacını karşılamak istiyoruz ve bu babdan yaptığımız yaklaşık 25 adet hayvan içme suyu göletimiz mevcuttur. 8 adette güneş enerjili hayvan içme suyu tesisimiz mevcuttur. ELSAD üyeleri ile orayı zamanı, mevsimi geldiğinde oraya gezmeye gideceğiz, detaylı da tanıtacağız. Merada hayvancılık yapan, merada küçükbaş veya büyükbaş besleyen insanlarımızın su ihtiyacını gideriyoruz” ifadelerini kullandı.

“DESTEK İSTEMEK AMACIYLA TOPLANTIYA KATILDIK”

İHH İnsani Yardım Derneği Elazığ Şube Başkanı Metin Kılıç ise, “Malum Suriye’de de insani bir kriz yaşanmakta. Bugün ki gündemimizde de son Guta olaylarından sonra ciddi anlamda Guta’dan bir tescih söz konusu yaklaşık 250 bin kişinin önümüzdeki süreç içerisinde Guta’yı terk etmesi bekleniyor. Bu anlamda İHH onları Türkiye sınırına yakın bölgelerde karşılayıp temel ihtiyaçlarını gidermek, onları barındırmak için ciddi çabalar içerisinde. Bu anlamda bizde kendilerinden destek istemek ve desteklerini talep etmek amacıyla bu toplantılarına iştirak ettik. Sağ olsun kendileri davet ettiler, öncelikle kendi hassasiyetlerinden dolayı öncelikle Murat Bey’in şahsında tüm ELSAD ailesini tebrik ediyorum. Teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah bugün bu mevzuyu gündeme getirip, kendilerinin de yardım talebinde bulunacağız. Duyarlı bir topluluk, Rabbim çalışmaları bereketlendirsin” şeklinde konuştu.

“BÖLGE MERKEZİMİZ BELLİ BİR AŞAMAYA GELDİ”

Elazığ Stratejik Araştırmalar Derneği Başkanı Murat Erdoğan ise, “Hayvanların sulama göletleriyle ilgili bir çalışmasını dinledik. Güzel bir çalışma inşallah ELSAD önümüzdeki günlerde bir yerinde ziyaret edeceğiz, faaliyeti görmüş olacağız. Yine İHH başkanımız Doğu Guta ile ilgili Müslümanların sıkıntılı durumunu bize anlatacak, biz ELSAD olarak ne yapabiliriz, nasıl destek verebiliriz? O konuda misafirlerimiz var u konuyu görüşeceğiz. Yine bunun dışında malum olduğu üzere bölgesel ticaret merkezi projemiz var, belli bir aşamaya geldi. Artık bunun son rötuşlarını yapıyoruz. Bunları üyelerimizle kendi içimizde değerlendireceğiz ve bunu bir noktaya taşımış olacağız. Yine buğu Elazığ Stratejik Araştırmalar Derneği’nin imar ve kentsel dönüşüm komisyonu uzun bir aradan sonra yeniden çalışmalarına başlayacak. Şehrimizin imarı ile ilgili kentsel dönüşüm ile ilgili sorunlarını gündeme getirecek. Çözüm önerilerini yürütecek ve yeni çözümler sunacak. Bu şekilde toplantımızı bitirmiş olacağız” diye konuştu.

“ÇALIŞMALAR YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Şehir plancısı Kıvanç Beyarslan ise, “bu komisyonun amacı şehirdeki kentsel dönüşüm ve imarla ilgili kamuoyu yoklamaları yapmak, ihtiyaçları belirlemek ve bunları ilgili kurumlara ve kamuoyuna paylaşmak amaçlı çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Bu çalışmalarımızın amacı memleketimize hizmet etmek, fikirler sunmak ve bunların değerlendirmesi yönünde takiplerde bulunmak amaçlı komisyon oluşturuldu” diye kaydetti