Baskilliler Derneği tarafından hazırlanan “Hepimiz Biriz, Biz Türkiye’yiz” Projesine ortak Milli Türk Talebe Birliği Elazığ Şubesi tarafından bir konferans düzenlendi.

“PROJEDE BİZE YER VERDİKLERİ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM”

MTTB Elazığ Şubesi Başkanı Ömer Faruk Akgül, “Hepimiz biriz, biz Türkiye’yiz projesi kapsamında bugün Allah razı olsun bizleri de dahil ettiler. Projenin bir ayağını gerçekleştireceğiz. Ben bu projede bizlere de yer ayırdığı için Naim Aslanmirza başkanımıza çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun” dedi.

“AMACIMIZ GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE MESAJI VERMEK”

Baskilliler Dernek Başkanı Naim Arslanmirza, “Saygıdeğer dernekler il müdürü, Elazığ’ın yetiştirmiş olduğu Araştırmacı Yazar değerli büyüğüm Sayın Nevzat Ülger, Sayın Muhir Bey ve değerli büyüğüm Sayın Yılmaz Beyefendi, Şair ve Yazar Mithat Yılmaz beyefendi ile birlikte ve Elazığ Baskilliler Derneği yönetim kurulu ile birlikte siz Milli Türk Talebe Birliği Başkanım ve değerli genç kardeşlerim “Hepimiz biriz, biz Türkiye’yiz” projesi İç İşleri Bakanlığının desteklediği PRODES projelerinden biri. Amacımız güçlü bir Türkiye mesajı vermek, terörden dolayı bölgemizde ve Ortadoğu da yaşanan oyunları bozmak, bu vatan için şehit düşmüş, şahadet şerbetini içmiş şehitlerimizin gururlarını yaşamak, onlarla birlikte yürümek, gazilerimizle birlikte olmak, terör mağduru olmuş terörden dolayı bölgemize göç etmiş insanlarımız ile kaynaşmak birlikte hareket etmek, Alevi’si, Sünni’si, Kürt’ü, Türk’ü bir olan millet olarak birlikte hareket etmek ve bu birlikteliği nesilden nesile Çanakkale ruhu ile nesillere taşımak. Bugün Milli Türk Talebe Birliği gençliğiyle birlikte bu mesajları vereceğiz burada. Araştırmacı Yazarımız, değerli büyüğümüz İktisatçı aynı zamanda eski Elazığ Ak Parti İl Başkanı olan değerli büyüğüm Sayın Nevzat Ülgen’in ve şiirleri ile sizlere eşlik edecek Sayın Mahir Gürbüz’ün bugün aramızda olmaları bizleri gururlandırıyor. Onlar da bugün projemizin sağ olsunlar destekçileri oldular, bizlerle birlikte Milli Türk Talebe Birliğini ziyaret ettiler” ifadelerini kullandı.

“BURAYI YURT EDİNMİŞİZ”

Konferansa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı – Yazar Nevzat Ülger, “947 yıldır biz bu topraklardayız. Alparslan ile gelmişiz, Malazgirt’te savaşmışız, Roma’yı yenmişiz, Brüjen’i mağdur etmişiz ve burayı yurt edinmişiz. Tam 947 yıldır. Buna paralel olarak 1085’te de Şurup Bey tarafından Harput’a gelmişiz. Harputi Arapgir, Kemaliye Palu, Pertek, Çüngüş bu havza Çubuk Bey’în 1085 yılında 1110 yılına kadar geçen sürede hakimiyetin olduğu bir süre” şeklinde konuştu.