Toraman: Kemerinizi Takın, Seyir Halinde Telefonla Konuşmayın

Elazığ Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şevket Toraman Kurban Bayramı öncesinde yoğun bayram trafiğinde sürücüleri, trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı.

Toraman: Kemerinizi Takın, Seyir Halinde Telefonla Konuşmayın

Kısıtlamadan uzak bir bayram geçirecek olan Ülkemizde trafiği yoğunluğu da artı.

Kurban Bayramı öncesinde yola çıkacak sürücüleri uyaran Elazığ Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şevket Toraman, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması gerektiğini anımsattı.

Başkan Toraman, Uzun ve kısa yol ayrımı yapmadan tüm sürücülerin ve yolcuların seyir halinde iken mutlaka emniyet kemerlerini takmalarını istedi.

TOROMAN: BİLÂNÇONUN AĞIR OLMASI BAYRAMLARINDA NEŞESİNİ KAÇIRIYOR

Başkan Toraman, "Unutmayalım ki emniyet kemerinin hayat kurtardığı bilinmektedir. Bunun için bütün sürücü ve yolcuların emniyet kemerlerini takmaları kendi faydalarına olacaktır. Diğer bir önemli konu ise seyahat esnasında sürücülerin telefonlarını kapatmalarını istiyoruz. Çünkü meydana gelen kazaların yüzde 95'i sürücü kusurundan kaynaklanmaktadır. Bunun sebebi ise direksiyonda iken telefonla konuşmak, mesajlaşmak, sigara içmek, yorgunluk, aşırı hız ve kurallara uymamak olarak özetleyebiliriz. Tüm tedbirlere rağmen tatillerde kazalar yüzde yüz artış gösteriyor. Bilânçonun ağır olması bayramlarında neşesini kaçırıyor. Halen yaşanan acılardan ders almıyoruz. Direksiyonda ne kadar az zaman geçirirsek o kadar az kaza olur. Bayramda yola çıkacaklara hayırlı yolculuklar dileği ile Bayramlarını kutluyorum" diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Ali
Ali - 3 yıl Önce

Başkanım Elazığ in durumu kötü

Zaza
Zaza - 3 yıl Önce

Elazığ y…ı yemiş diyen çıkmış millete akıl veriyor. Teee

SIRADAKİ HABER

banner137