Kış mevsiminde hayati önem taşıyan kış lastiği uygulaması ile ilgili sürücülere önemli uyarı Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman’dan geldi.

Toraman,Kış aylarında yaşanabilecek kazaları önlemek ve yolda kalmamak için kullanılan kış lastiklerinin, sürücülerin sürüş emniyetini sağladığını belirterek, aynı zamanda trafikteki diğer araçların güvenliği açısından da büyük önem taşıdığını söyledi.

Kış lastiği takma uygulamasının şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için 1 Aralık 2019 tarihinde başlayacağını ifade eden Şevket Toraman,  bu kapsamda kış şartlarına uygun olmayan, kar lastiği takılmamış araçların trafiğe çıkmalarına izin verilmeyeceğini kaydetti.

Kurala uymayan araçların sürücülerine 625 lira ceza kesileceğini belirten TORAMAN: “Kış lastiği takmama cezası, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanacak yeniden değerleme oranı çerçevesinde 1 Ocak 2020 itibarıyla güncellenecek. Yük ve yolcu taşımacılığı yapanlar dışındaki hususi araçlar için uygulama zorunlu değil ancak can ve mal güvenliğiyle güvenli seyahat için kış şartlarında tüm araçlarda kış lastiği kullanılması önem taşıyor.” Diye konuştu.

Kış lastiklerinin 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda, ıslak, karlı ve çamurlu zeminlerde yaz lastiklerine oranla daha iyi yol tutuş ve yüksek güvenlik sağladığını ifade eden Toraman,kış lastiği takmayan araç sürcülerine ciddi para cezaları uygulanacağını söyledi.