Elazığ Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şevket Toraman, şehir içinde hizmet veren toplu taşıma şoförleri ile toplantı yaptıklarını belirterek, sorunları masaya yatırdıklarını söyledi. Toraman, sorunların çözümü noktasında talepleri ilgili kurumlara bildireceklerini kaydetti.

TOROMAN: TALEPLERİ VAR İSE BİZ BUNLARI GÖRÜŞECEĞİZ

Elazığ Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şevket Toraman, “Şehir içerisinde ticari faaliyet gösteren taksici esnaflarımız var. Taksici esnaflarımız içerisinde de 4-5 yıldır bununla ilgili geçmiş dönemde belediye ile de bir çalışma programı hazırlandı, bitirilemedi. Ama şehir merkezinde yeni plaka verilmemesi şartıyla; yeni plaka kesinlikle şehrin 20 yıl “T” plakaya ihtiyacı olmadı, hiçbir zamanda olmayacak da. Ama şehir içerisinde gönüllü gitmeyi isteyenler olur, mesela bugün Çaydaçıra TOKİ bir şehir olmuş. Ataşehir bir şehir olmuş. Cezaevi bir şehir olmuş. Hilalkent bir şehir olmuş. Park 23’ün önünde problem, Abdullahpaşa’da problem. Şehrin ihtiyaç olan yerlerde taksi durağı artık gerekli hale geldi. Geçmişte de Devlet Hastanesi, Sigorta Hastanesinin boşalan durakları şu anda Şehir Hastanesi’ne gidilmiş. Şehir Hastanesi’ne giden arkadaşlarımızın ciddi anlamda araç sayısı çok fazla oldu. 34 tane araç doğru dürüst iş yapamıyorlar. Bunlardan tekrar yeniden orayla ilgli de bir talepleri var ise biz bunları görüşeceğiz. Buna tek başımıza karar verecek bir merciye sahip değiliz. Buradaki esnaftan gelen talepleri biz belediyemize bildireceğiz. O konuyla ilgili de güzel bir çalışma hazırlansın diye. Oraya giden arkadaşlarımız devamlı yerinde kalma şartı eğer olursa orada gidenlerden Şehir Hastanesi’ndeki sayının düşürülmesini istiyoruz Orada ciddi anlamda 34 tane araç var. Sayı haddinden fazla. Tabi mevcut yerlere 4’er tane yeni bir çalışmamız var. Bu da tüm taksici esnafımıza duyurmak istiyoruz. Bu işin asıl şeyi belediyemiz. Şehir içindeki güzergahların belirlenmesi. Ama bizde bu işin takibini yapacağız” ifadelerini kullandı.

TOROMAN: TOPLU TAŞIMAYA ZAM ARTIK BİR İHTİYAÇ OLDU

Başkan Şevket Toraman, “Bu taşımalı eğitimle ilgili şehir merkezindeki merkez okullarımız, mücavir alan içinde olan okullarımızda “S” plaka taşımasıyla ilgili bir çalışmamız var. İnşallah bu süre içerisinde hem esnafımıza hem de bizim Milli Eğitim’imize, Belediyemize, Emniyet’e bu konuyla ilgili müştereken bir çalışmamız var. Sonuçları güzel olur diye düşünüyoruz. En önemli konu; şehir içindeki toplu taşımaya zam artık bir ihtiyaç oldu. İhtiyaç oldu. Belediye Başkanımızdan bir randevu talebinde bulunduk. Randevu verirlerse 15 tane durak başkanı ile beraber Sayın Belediye Başkanımızı ziyaret edeceğiz. Ciddi anlamda sıkıntılı” dedi.

HABER: SITKI TAŞEL