Elazığ’da Müze Müdürü olarak görev yapan ve bir döneme imzasını atan Ülker Ardıçoğlu’nun yürüdüğü hayatı, torunu Sanat Tarihçcisi Ozan Hetto tarafından kaleme alındı.

Ülker Ardıçoğlu’na Armağan adıyla baskıya giden kitapta, Müzeciliğe ve Kültüre Adanmış Bir Ömrü olan Ardıçoğlu’nun hayatından kesitler ve onunla birlikte yol yürüyenlerden alıntılar yer alıyor.

Kitabın önsözünde Ozan Hetto’un bu çalışma boyunca kendisinden desteklerini esirgemeyenlere ve hazırlanan çalışmanın dünyadaki pek çok güzelliği kendisine fark ettiren, hayattaki her şeyin kıymetini öğreten anneannesi Ülker Ardıçoğlu’na teşekkürü yer alıyor.

Ülker Ardıçoğu için hazırlanan çalışmada Arkeoloji ve Müzeciliğe vakfettiği hayatına dair izler sunmakta. Çalışmada yer alan akademik makaleler, Arkeoloji, Sanat Tarihi ve Tarih alanlarında uzman kişiler tarafından Ülker Ardıçoğlu için kaleme alınmış ve çalımalar Anadolu ile çevre kültürlerini kapsayan geniş bir çerçeveden Eskiçağ, Ortaçağ ve Yeniçağ dönemlerini konu eden yirmi bir akademik makaleden oluşuyor.

Elazığ’da Öğrencilere Siber Farkındalık Eğitimi Elazığ’da Öğrencilere Siber Farkındalık Eğitimi