Küçük Millet Meclisi haziran ayı toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantının gündem maddesi, “Türkiye’de Ulaşım ve Trafik Cinayetleri” ile “Elazığ’da Ulaşımın Durumu ve Çözüm Önerileri” oldu.

KARAKAYA: ÇOK ÖLÜMLER OLDU

DAST Bir Genel Koordinatörü Hayrettin Karakaya, “Haziran ayı Küçük Millet Meclisi toplantısına hepiniz hoş geldiniz. Bu ay ki toplantımızın gündemi Türkiye’de ulaşım ve trafik güvenliği. İlginçtir; bu toplantıya gelirken bile Şehir İlhanlar2ın başından Yeşildere’ye kadar yarım saat trafiğe katıldık. Tevafuk oldu. Bu arada bir başkanımızın geçen hafta Özgürlük hareketi Başkanımızın evladı da trafik kazasında kaybettik. Ona da Allah’tan rahmet diliyorum. Arkadaşımıza da başsağlığı diliyorum. Trafik kazaları bayramda çok yoğun geçti. Çok ölümler oldu. İnsanların eğitimin seviyesi yükseldikçe trafik kazaları nedense artıyor. Trafik güvenliğine nedense önem verilmiyor. Bu ayki toplantımız ve gündemimiz budur” ifadelerini kullandı.

Konu trafik terörüydü… Konuk ise evladını bu terörde kaybeden bir babaydı.

En büyük acı onundu.  Çünkü o, çok geçmemişti oğlunu trafik kazasında kaybedeli.

“BEN TRAFİK TERÖRÜ OLARAK NİTELENDİRİYORUM”

Acılı Baba, “Ben trafik terörü olarak nitelendiriyorum. Çünkü bu sene bayramda yaklaşık 86 tane insanımız ölmüştür, 800’e yakın insan yaralıdır. Bu Türkiye’mize yakışacak bir tablo değildir. Başka ülkelerde bir savaşta 1 hafta içinde 800 insanın yaralanması, 86 insanın ölümü düşünülemez. Bu korkunç bir vaka. Ayriyeten bende bu bayramın dördüncü günü 33 yaşındaki bir çocuğumu kaybettim Sivrice’den Elazığ’a gelirken. Bu bizzat terördür. Bu senelerdir söyleniyor ve devam ediyor. Fakat buna bir türlü tedbir alınmıyor. Bunun eğitim sorunu vardır, acemilik sorunu vardır, bir sürü sorunları var ve beraberinde geliyor. Bakanların, değerli devlet başkanlarımızın bunlara biraz kafa yormaları gerekiyor. Böyle senelerdir bu insanlar ölünce Türkiye’de bu durumda insanların hayatları çok ucuz. Ben 33 sene çocuğumu yetiştirdim. Adam geliyor yüzde 50-yüzde 60 suçlu. Hızlı ve sürati var. Bu insanların hakkında gereği yapılması lazım. Ben takdir ilahi diyorum. Ölüm ama her şeyi de oraya bırakmanın doğru olduğuna inanmıyorum” şeklinde konuştu.

TÜVER: TRAFİK EĞİTİM BİLİNCİNİN ARTTIRILMASI GEREKİR

Karayolları Trafik Güvenliği Derneği Başkan Yardımcısı Hakkı Tüver ise, “Toplumun yara esas alınmalı. Ulaştırma ana plan hazırlanmalıdır. Toplu taşımacılığa önem verilmeli, trafik güvenliği projesi yürütülmeli, otopark sorunları, alt yapı sorunları çözüleli, kent merkezinden geçen transit taşıt girişi engellenmelidir. Halkın sürücüler ve okullarda trafik eğitimine yönelik programlar uygulanarak trafik eğitim bilincinin arttırılması gerekir” dedi.

KAYABAŞ: GENÇLERİN EĞİTİMİNE ÇOK DİKKAT ETMELERİ LAZIM

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mehmet Kayabaş da, “Bir bayram tatilinde zevkimizle, neşemizle güzel bir bayram tatili yaşayalım diye maalesef 91 vefatımız var. 650 ölümüz ve yaralımız var. Milyarlarca masrafımız var. Ben buradan yetkililere sesleniyorum; mutlaka araç alanlar bir araştırılsın. Aldığı aracın katma değeri var mı yok mu? Memlekete bir faydası var mı? Ben iş adamı değilse, işim yoksa zevk için bir araba alıyorsam KDV’sini vesairesini yükseltmesini istiyorum. Ben devletten kendi şahsım olarak bunu istiyorum. Bir evde 3 tane, 4 tane araba var. Bir taraftan geçimsizlikten yakınırken ekonomiden. En kötü sokağa gitmiş olsak araçları toplayıp satışa sunulduğu zaman yüzlerce kişi çalışabilir. Bu araç almalarını mutlaka kısıtlamalı bil hassa ehliyet alanların, gençlerin eğitimine çok dikkat etmeleri lazım” şeklinde konuştu.

HABER: SITKI TAŞEL