Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Tasarım ve İnovasyon Merkezinin AR-GE Bölümünde TEKNOFEST yarışmasına katılım sağlamak amacıyla, İki takım halinde kurulan ve çalışmalarını burada devam ettiren tamamı Fırat Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğrencilerinden oluşan TROKET, 2020 yılında Teknofest’ten Türkiye birincisi olarak dönmüştü.

Hazırladıkları proje ile şehre derece ile dönen takım, birinci yılını kutladı.

ÖZTÜRK: BİRİNCİ YILLARINDA DAHA DENEYİM KAZANDILAR

Takımın kuruluş yıldönümü kutlamasına katılan Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Suat Öztürk, “2020 yılında ilk 2 ekibimizle beraber bunlar 6 bin metre ve 3 bin metre irtifalarla katıldılar ve bu arkadaşlarımız Türkiye beşincisi oldu. Bu aşağı yukarı 600 yarışmacının içinden ön elemelerden geçerek geldiler. Bu ön elemelerin de geçtiler. Ciddi bir yarışma boyutundan sonra tuz gölünde yapıldı bu. ROKETSAN’ın oradaki atış alanlarında yapıldı bu. Bu senede yine 2021 ile 12 Eylül arasında yine Tuz Gölü’nde ROKETSAN’ın atış alanlarında yapılacak. Ödül törenleri de İstanbul’da gerçekleştirilecek. Geçen yıl Gaziantep’te ödül töreni yapılmıştı. Bu arkadaşlarımız genç, mühendis ve üniversite talebesi arkadaşlarımız. Bir koordinasyonla ciddi manada bir çalışma yapıyorlar. Bu senede yine hazırlık yapıyorlar. Bu yarışmaya katılacaklar inşallah birinci yıllarında daha deneyim kazandılar” ifadelerini kullandı.

ÖZTÜRK: BU SENE DAHA BAŞARILI OLACAKLAR

Öztürk, “Ciddi manada destek görüyoruz. Koordinasyonla beraber gidiyoruz. Geçen yıl üniversite de beraberdi bu işte. Yine üniversiteden de arkadaşlarımız var. Bu sene daha başarılı olacaklar. Ki burada roket danışmanı yine bu sene Doç. Dr. Haşim Pıhtılı var. Bunlarda arkadaşlarımızın koordinasyonunda çalışıyorlar” şeklinde konuştu.

ÖZTÜRK: CNC OPERATÖRLERİ YETİŞMESİNE KATKI SAĞLAYACAĞIZ

Başkan Öztürk, “İnovasyon merkezi cidden Elazığ için çok önemli bir tesis oluşturdu. Bu inovasyon merkezi de OSB’lerde Fırat Kalkınma Ajansı desteğiyle kurduğumuz bir mekan. Burada AR-GE bölümü var. Burada çok ciddi bir laboratuvarımız var. Bu ortam ve mekan Elazığ’da bir çok insanların kalıptır, değişik parçalardır ve ihtiyaçlarını görebilecek bir durumdur. Bunlarla bu 2 yılın içinde cidden arkadaşlarımız da yetişti bu konuda. Operatörler ve mühendisler. Ciddi manada işler yapıyorlar. İnşallah ileriye dönük savunma sanayine daha iyi parçalar üreterek veyahut yurt dışına ürün ve parça üreterek buraya hem bir gelir kaynağı sağlamak hem de buradaki gençlerimizin CNC operatörleri yetişmesine katkı sağlayacağız” dedi.

ÖZEN: BU YIL ÇALIŞMALARIMIZI DAHA DA DETAYLANDIRDIK

TROKET Takım kaptanı İsmet Özen de, “Bu yıl aynı zamanda takımımızın kuruluşunun birinci yılını kutlamaktayız. Bugün bunun için buraya toplanmıştık. Geçen yıl 2020 Teknofest’te büyüjk bir başarı elde ettik roket alanında. Yaklaşık 600 takım arasında her 2 roketimizle de beşinci sıraya yerleştik. Verdiğimiz emeklerin karşılığını aldık büyük ölçüde geçen yıl ama bizim hedefimiz her zaman ilk 3’tü, birincilikti. Bu yıl bunun için çalışmalarımızı daha da detaylandırdık. Ve daha iyi bir sonuç için çalışmalarımıza devam ediyoruz. OSB’nin AR-GE tasarım inovasyon merkezinde çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Sağ olsun Organize Sanayi Bölgesi birçok alanda bize destek oldu” diye konuştu.