Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Tasarım ve İnovasyon Merkezinin AR-GE Bölümünde TEKNOFEST yarışmasına hazırlanan ve 2020 yılındaki yarışmada adını finale yazdıran TROKET, 2021 TEKNOFEST için çalışmalarını sürdürüyor.

2021 TEKNOFEST Roket Yarışması etkinliğinde Roket Yüksek İrtifa Kategorisinde yarışacak TRoket Takımı tasarladıkları Roket Üretimi ve Montajı tamamladı.

01-12 Eylül 2021 tarihleri arasında Aksaray Tuz Gölü Roketsan Atış Alanında etkinlik için sona gelen takım için Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Suat Öztürk, tam destek sözü verdi.

Başkan Öztürk, “TEKNOFEST 2020 yılı ile birlikte başlayan ve iki roket kategorisinde de beşinci olan takımlarımız için bu yıl da proje başvuru-ilerleme raporları ve roket üretim faaliyetleri gerçekleştirebilecekleri disiplinli ve tüm imkanların sunulduğu bir İnovasyon AR-GE ortamının Elazığ Organize Sanayi Bölgesi içerisinde kurulmuştur. 3, 4 ve 5 eksen CNC makinelerinin bulunduğu üretici, girişimci ve ilgili kurumlara hizmet vermesi hedeflenen merkezde; hassas makine parçaları imalatı, ölçüm, test, analiz laboratuvarları, tersine mühendislik ve Ar-Ge çözümleri faaliyetleri sürdürülmektedir.  Gençlerimizin teknolojik ve mühendislik bilgi ve becerilerini Teknofest gibi bir yarış ortamında rekabet etmeleri ve kazanımları danışman hocalarının gözetiminde takım olma ve birlikte başarı hikayeleri yazabilmesi ve bu kültürün her yıl yeni takım üyeleri ile ileriye taşımak hedefimiz Elazığ ilimiz ve Fırat üniversitemiz adına oldukça önemlidir” dedi.