TRT Kürdi; Bölge Futbolunun Sesi Oldu

Bölge sporuna önemli hizmetler sunan TRT Kürdi Televizyonu, geride bıraktığımız sezonda 38 karşılaşmayı naklen yayınlayarak sporseverlerin gönlünde taht kurdu.

TRT Kürdi; Bölge Futbolunun Sesi Oldu

Yeni sezon öncesinde 2. ve 3. Lig’de yayın belirsizliği devam ederken, geride bıraktığımız sezonda toplam 38 karşılaşmayı naklen yayınlayan TRT Kürdi, önemi bir hizmet verdi.

Spor Toto Süper Lig ve Spor Toto 1. Lig maçlarını naklen yayınlayan Beinsports’un dışında alt liglerde herhangi bir resmi yayıncı kuruluş bulunmuyor.

Yeni sezonda Elazığspor ve Elazığ Belediyespor Futbol Kulübü’nün de mücadele edeceği TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig’de her hafta 45 maç oynanacağı düşünüldüğü zaman tüm bu maçların canlı olarak yayınlanması zor bir ihtimal olarak görülüyor.

Buna rağmen geride bıraktığımız sezonda alt liglerde toplam 38 karşılaşmayı naklen yayınlayan TRT Kürdi, bu alanda önemli bir hizmet vermiş oldu.

TRT Kürdi, geçtiğimiz sezon 2.Lig ve 3.Lig’de her hafta 1 maç olmak üzere 34 maçı canlı olarak ekranlara getirirken, 3.Lig ve BAL Ligi Play-Off maçlarından da 4 müsabakayı canlı yayınlamıştı.

TRT Kürdi’nin yeni sezonda da maç yayını yapıp yapmayacağı ise şimdilik belirsizliğini koruyor.

Öte yandan hatırlanacağı üzere Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneği Başkanı Hakan Ünsal da son olarak TFF kongresinde yaptığı konuşmada maçların naklen yayınlanması talebinde bulunmuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137