Türkiye Gençlik Vakfı Karakoçan Teşkilatı tarafından Eğitimci Yazar Sıtkı Aslanhan’ın katıldığı “Aile ve Gençlik” konulu bir konferans düzenlendi.

Programa Karakoçan Kaymakamı Mehmet Kocabey başta olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluş temsilcisi ve Karakoçan halkı katıldı.

TÜGVA Karakoçan İlçe Temsilcisi Mehmet Şükrü Arslan, gençlik döneminin en kritik dönem olduğunu ifade ederek, bu dönemde herkese büyük görevler düştüğünü söyledi.

“GENÇLİK DÖNEMİ EN KRİTİK ZAMAN DİLİMİDİR”

Arslan yaptığı konuşmaya şöyle devam etti: “Gençlik dönemi bireyin şahsiyetinin oluşmasında zihinsel, duygusal, ahlaki, ruhi ve pek çok anlamda en kritik zaman dilimidir. Bu dönem kişiliğin o döneme kadar aile başta olmak üzere değişik kaynaklardan aldığı eğitimin sonucu fikri, dini ve ahlaki değerlerini benimsediği, kendi hayat felsefesini oluşturduğu çok önemli bir dönem ve süreçtir. Bu nedenle gençlik insanın kişiliğinin oluşmasında kendinden sonra gelen dönemlere kaynaklık eden bir etkiye sahiptir.”

“MUTLU VE HUZURLU BİR AİLENİN YOLU SAMİMİYETTEN GEÇİYOR”

Arslan’ın değerlendirmesinin ardından sahneye çıkan Eğitimci Yazar Sıtkı Aslanhan, mutlu ve huzurlu bir ailenin sırlarından bahsederek, “Mutlu ve huzurlu bir ailenin yolu samimiyetten geçiyor. Maalesef biz bugün samimiyetimizi kaybetmiş durumdayız. İslam’da 120, 130 tane haram vardır. Domuz eti yemek 90. sırada, gıybet 2. sıradadır. Domuz eti yesem ne olur? Maddi ve manevi bizden başka kimseye zararı yoktur. Ama gıybet öyle bir şey mi? Gıybet toplumsal bir günahtır. Bir yuvayı yıkar. Ocağı karıştırır. Elazığ’ı birbirine katar. Türkiye’yi birbirine düşürür. Koca İslam dünyasını, Orta Doğu’yu işte bugünkü haline getirir ” dedi.

Aslanhan’ın anlattıkları salondakiler tarafından pür dikkat dinlendi.

Aslanhan’ın “Aile ve Gençlik” konusunda anlattıkları herkesi bir kez daha düşündürdü.

“BİZİ BİZ YAPAN TEMEL DEĞERLERİMİZİ TEK TEK KAYBEDİYORUZ”

Aslanhan sözlerine şöyle devam etti: “Bizi biz yapan temel değerlerimizi tek tek kaybediyoruz. Bizim yılda 2 tane dini bayramımız var. Bu bayramlar bizim birlik ve beraberliğimiz için en önemli 2 unsurken bugün bayramlar artık tatil oldu. Adamların bayrama bakışı tatil oldu.”