Türkiye için evet yürüyüşü Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Ak Parti il başkanı Ramazan Gürgöze, ilimiz milletvekilleri, TÜGVA üyeleri ve vatandaşların katılımıyla istasyon meydanından, öğretmen evi meydanına gerçekleştirildi. Mehter takımının öncülük ettiği yürüyüş Gazi caddesinin trafiğe kapatılmasıyla gerçekleştirildi. Öğretmenevi meydanında TÜGVA’ya ayrılan standın önünde yürüyüş tamamlanırken, standın önünde basın açıklamaları gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını yapan TÜGVA Elazığ il temsilcisi Mustafa Şerifoğulları milletin tarihinin yazılacağı günlere sayılı günler kaldığını vurgularken, “İç ve dış düşmanlarımıza ülkemize sahip çıktığınızı göstermek için evet diyen haykıran siz vatan sevdalılarına şükranlarımızı sunuyoruz. 15 Temmuzda en ön saflarda şehit olan gençlerin bıraktığı sancağı bizler devir alacağız. Davamız için doğrulacağız, evirileceğiz, devrileceğiz ama asla eğrilmeyeceğiz. Zafer için emek vereceğiz. Kulak vereceğiz ve Allah’ın izniyle ve inayetiyle evet diyeceğiz” diyerek yürüyüşe katılanlara teşekkürlerini bildirdi.

Sonrasında açıklamalarda bulunmak için kürsüye gelen Elazığ MHP il başkanı Oğuzhan Demir, “Bugün TÜGVA’nın tertiplediği evet yürüyüşünde sizlerle omuz omuza olmak aynı hedefe doğru yürümek, MHP mensuplarını, şahsımı ve ülkü camiasını ziyadesince memnun etmiş. İnşallah bu yürüyüş 16 Nisanda sandıklardan çok yüksek miktarda evet oyu çıkarak da taçlanacak ve Elazığ Türkiye’de rekor kıran iller arasına girecektir. Bizler ve Ak Parti camiası elinden gelen bütün çalışmaları yapıyor. İnşallah da 16 Nisana bir hafta kalmış, 16 Nisanda da Türkiye’de en önde gelen iller arasına gireceğiz. Ülkemiz için devletimiz için milletimiz için ve Türklüğün bekası için evet kampanyasında bulunuyoruz. Her şeye rağmen her türlü olumsuzluğa rağmen o fitne ateşinin üzerine gidip sandıktan güçlü bir evet çıkması için elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz” cümlelerini kullanarak 16 Nisanda başlarının dik bir şekilde güçlü bir evetle, Elazığ’ın Türkiye gündemine geleceğini bildirdi.

Elazığ Belediyesi eski başkanı Süleyman Seymenoğlu, “Ben inanıyorum ki Elazığ halkı olarak sandıktan evet çıkmasını sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Ak Parti eski Elazığ milletvekili Sermin Balık, “16 Nisan, 15 Temmuzun rövanşıdır. 16 Nisan gönüllerimizde vatan ve millet sevgisiyle sandıklara gideceğimiz önemli bir gündür” dedi.

“16 Nisan Akşamında İnşallah Tarih Yazacaktır”

Ak Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze referandum sürecindeki en anlamlı günlerden birini tertip ettiklerini bildirerek, “Bu programı anlamlı kılan en önemli hususlardan bir tanesi de geleceğimizi teslim edeceğimiz, gençlerimizin bu referandum sürecinde bu olaya sahip çıkmasıdır. Biz tarihi destanlarla dolu olan bir milletiz. Tüm insanlarımızın tarihinde destanlar ve kahramanlıklar vardır. Bizim gençlerimiz sarsılmaz iman gücüyle, yıkılmaz vatan sevgisiyle her zaman örnek olmuşlardır. Bizler 21 yaşında İstanbul’u fetih eden bir komutanın torunlarıyız. İçinde bulunduğumuz halk oylaması sürecinin artık son sekiz günündeyiz. Bu süreç içerisinde birçok toplantı düzenledik. Sizlerle çok kez bir araya geldik. Bu süreçle ilgili vatanımıza neler getireceğini çok konuştuk. Artık sayılı günler kaldı. Hiç şüphesiz bu değişim ve dönüşüm sürecinde gençlerimizin çok önemli olduğunu hep vurguladık. Bugün bu tabloda bunu ispat etmektedir. Bizim gençliğimiz molotofla, el bombalarıyla değil kalemle bilgiyle meşgul olan gençlerimizdir. Bu şehir 16 Nisan akşamında inşallah tarih yazacaktır. Buna hep birlikte şahitlik edeceğiz. Kalan 8 günlük süre içerisinde bizim Ak Parti il teşkilatları olarak bir hedefimiz vardı. Ulaşmadığımız kendisiyle temas etmediğimiz ve süreci anlatmadığımız hiçbir vatandaşımız kalmaması için çalışmalarımızı devam ettireceğiz” diyerek Cumhurbaşkanının rekor oy hedefini hatırlattı.

Her Evet Oyu Osmanlı Tokatıdır

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz tarihi bir gün yaşadığımızı söyleyerek, “ 16 Nisana çok az bir zaman kaldı. Elazığ’ımız her zaman devletinden, vatanından, milletinden, bayrağından ve inancından yana olduğunu ortaya koymuştur. 16 Nisanda sandıklara gittiğimizde kullandığımız her evet oyu basit bir oy değildir. Türkiye’nin değişimine, gelişimine ve geleceğine evet diyoruz. Türkiye’nin istikbalini ve istiklalini daha engin ellerde yürütmek için evet diyoruz. Türkiye’de elbette istikrarlı hükümetlerin olmasını halkımızın kendini idare edenleri kendisinin seçmesine evet diyoruz. Bizim 16 Nisan da sandıklarda kullandığımız her evet oyu siz halk olarak Türkiye’yi idare etmeyi bilmezsiniz, biz biliriz diyen kendilerine entelektüel süsü veren 3-5 bin insanın suratına vurulmuş bir Osmanlı tokatıdır. Gelin beraber bu Osmanlı tokadını artıralım ve Elazığ güçlü bir şekilde evet desin” dedi.

“Bütün Yarışları Bir Kenara Bırakır Ve Birlikte Olmasını Bilir”

Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı alanda bulunanları selamlayarak, “Bugün 15 Temmuz gecesi ptt meydanına yansıttığımız birlikteliğin bugün devam ediyor olması bizim için çok önemlidir. Biz milletimizde şunu gördük. Bu millet bayrak söz konusu olduğu zaman, devlet söz konusu olduğu zaman, vatan, millet, devlet söz konusu olduğu zaman bütün yarışları bir kenara bırakır ve birlikte olmasını bilir. Bugünde Allah’ın izni ile 16 Nisan sabahı başlayacak olan bu önemli tercihte ülkücü kardeşlerimizle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. 16 Nisan Türkiye’de bir milat olacak. Nasıl ki Fatih Sultan Mehmet Han 1453 yılında İstanbul’u fetih ederken İstanbul’da bir çağı açıp bir çağı kapattığını bilmiyordu ve tarihçiler daha sonra bunu kayda düşüyorlarsa, emin olun 16 Nisan tarihinde Türk siyasi tarihinin yeniden yazıldığı bir tarih olacak ve tarihçiler bunu kayıta geçeceklerdir.  ” ifadelerini kullanıp İzmir’de denize dökeceğiz ifadelerini kullanan muhalefete yüklendi.

“Bu Elbise Bu Millete Dar Geliyor”

Elazığ milletvekili Metin Bulut, “Arkadaşlarımızla birlikte mecliste 18 maddenin geçmesiyle alakalı oy kullandık ama emin olun hiçbir tanesi 18 yaşındaki gençlerimizin önündeki engeli kaldırdığımız madde kadar bizi heyecanlandırmadı ama hiçbir maddede de bundan aldığımız kadar büyük tepki almadık. Biz size inanmıştık ama başkaları size inanmamıştı. Biz size güvenmiştik ama başkaları size güvenmemişti. Biz sizin milletvekilliğini en iyi şekilde yapabileceğine inanmıştık. Biz o gün şunu söylemiştik eğer benim 20 yaşında ki gencim vatanını koruyorsa, askere alınıyorsa ve şehit olmasını bile biliyorsa milletvekili olmasını da bilir demiştik. Bu sebeple bu 18 madde için sizden aldığımız vekâletle oy kullandık ve bundan dolayı hepimiz bütün milletvekili arkadaşlarımızla birlikte gerçekten müsterihiz. Çünkü bu elbise bu millete dar geliyor. Bu elbise bu millete yetmiyor. Bu elbise ile bu millete yetmiyor. Bu milletin bu elbise ile hareket etmesi mümkün değil hareket kabiliyetini sıfırlıyor. O yüzden biz Allah nasip ederse bugüne kadar sizden almış olduğumuz destekle 16 Nisanda da bu desteği sizlerden alarak bu engeli de aşacağız. Biz yaşadıkça kimse bu ülkenin istikbaline göz dikemeyecek” dedi.