İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün, Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan’ı ziyaret ederek başarılar diledi. Tülün ziyarette yaptığı değerlendirmede, Başkan Arslan’ın hizmete talip olduğunu belirterek, “Halka hizmet hakka hizmet anlayışı ile inanıyorum ki, Elazığ çok önemli hizmetler alacaktır. Biz de bu dönemde Sayın Başkanın yanında olacağız” dedi.

“STK’LAR MİLLETİN HİZMETİNDE OLMALI”

İlim Yayma Cemiyeti Elazığ Şube Başkanı Şahin Kara, Cemiyetin Genel Merkez ve Elazığ Şubesi Yöneticileriyle birlikte Başkan Arslan’ı ziyaret eden Genel Başkanı Yusuf Tülün, sivil toplum kuruluşlarının devletin yükünü hafiflettiğini belirterek, “İnanıyorum ki, Sayın Arslan ve yönetim kurulundaki değerli kardeşlerimiz Elazığ ekonomi ve sanayisinin gelişmesi ve ilin kalkınmasına çok önemli katkılar sağlayacaktır. Biz kendilerine bu süreçte her zaman destek olmaya ve yanlarında yer almaya hazırız” dedi.

“İLİM YAYMA CEMİYETİ TOPLUMUN BÜTÜN KESİMLERİNİ KUCAKLAMAKTADIR”

Tülün sivil toplum kuruluşlarının önemi üzerinde de durarak, “Günümüz dünyasında toplumların vazgeçilmez unsurları olan sivil toplum kuruluşları, bir yanda devletin yükünü hafifletirler, diğer yandan da toplumun ihtiyacı olan hizmeti yerine getirirler. İnsanı merkeze alan, bireyi önemseyen anlayış, sivil toplum örgütlerinin varlığını zorunlu kılmaktadır. Devlet ve toplum arasındaki iletişimi oluşturan bu kurumlar, toplumun vicdanını ve arzusunu yansıtmaları bakımından önemli fonksiyonlar icra etmektedirler. Bu anlamda, İlim Yayma Cemiyeti nadide bir kuruluştur; toplumun bütün kesimlerini kucaklamaktadır ve kamu yararına hizmetini devam ettirmektedir. İlim Yayma Cemiyeti, 1951 yılında kurulduğu günden itibaren, hiçbir ayırım yapmaksızın ülke insanımızın hizmetindedir. Kendi kültürel mirasına sahip çıkan, vatanını, milletini seven, öz değerlerine sahip, bunun yanı sıra dünyanın ulaştığı ilmi ve teknik seviyeyi tüm gerçekliğiyle idrak edip geleceğe kendini hazırlayan gençler yetiştirmek, ana hedeftir. Bu hedefe yönelik olarak, imkânları en verimli şekilde değerlendirme yönündeki çalışmalarımız dün olduğu gibi bugün de devam etmekte, yarın da devam edecektir. Bugün Sayın Başkanımızın da katılımı ile ülkemizin güzide illerinden olan Elazığ’ımızda Gençlik ve Eğitim Merkezini inşallah hep birlikte açacağız. Ben bu vesile ile hem Ticaret ve Sanayi Odamızdaki yeni dönemin hem de açılışını yapacağımız merkezimizin hayırlı olmasını temenni ediyor, sizlere başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

“ELAZIĞ’IN POTANSİYELİNİ HAREKETE GEÇİRMEK İSTİYORUZ”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan da yaptığı değerlendirmede, “Sayın Başkanım ve çok değerli İlim Yayma Cemiyeti’nin yöneticileri öncelikle nazik ziyaretiniz için teşekkür ediyorum. Sayın Başkanımızın ifade ettiği gibi bu makamların ne kadar büyük bir vebal olduğunu biliyorum. Ateşten bir gömlek giydiğimizin farkındayım. Koltuğun rehavetine kapılmadan ve arkamıza yaslanmadan oturuyoruz. Tek hedefimiz ilimiz iş dünyasına hizmet etmek suretiyle huzur ve refahı artırmaktır. Bu düşüncelerle ilimizin potansiyel kaynaklarını oluşturan ve kalkınmışlıkta hak ettiği yere ulaşmasında engel olarak gördüğümüz olumsuzlukları ortadan kaldırmak için 23 proje hazırladık. Bu projelerimizi 4 yıllık zaman zarfı içerisinde profesyonelce yönetip muvaffak olmak istiyoruz. Bu noktada ve zorluklarla karşılaşacağımız dönemler olacaktır. İşte bu dönemlerde sizlerin destek ve dualarına talibiz. İlimizin tarım, hayvancılık, turizm, sağlık, maden ve mermer, su ürünleri ile imalat sanayinde önemli potansiyelleri var. İş dünyasının çatı örgütü olarak bu potansiyelleri ekonomiye kazandırmak ve Elazığ’ın önünü açacak girişimleri başlatmak istiyoruz” dedi.

“HEDEFİMİZ ELAZIĞ’I MEMUR ŞEHRİ OLMAKTAN KURTARMAK”

Arslan değerlendirmesinde Elazığ’ı üreten bir şehir yapmak istediklerini belirterek “Biz ilimiz ekonomisini büyütmekle sorumluyuz. İnanıyoruz ki, Elazığ kalkınır ve gelişirse Ülkemiz de kalkınıp gelişecektir. Bugün ekonomiye yön veren uluslararası kurum ve organizasyonlar ülkemizi adeta yaylım ateşine tutmuştur. Bu baskıdan kurtulmanın tek yolu büyümek, zenginleşmek ve tam ekonomik bağımsızlığa ulaşmaktır. Bunun da yolu üretmekten geçiyor. İlimiz maalesef uzun yıllar boyunca hep memur şehri olarak anıldı. Oysa ifade ettiğim gibi çok önemli kaynakları, potansiyeli, tarihi birikimi ve altyapısı olan bir şehirde yaşıyoruz. 23 projemizin her biri Elazığ’ı üreten bir şehir haline getirmeyi hedeflemektedir. 100 yıllık bir geçmişi ve birikimi olan bu kurumun çatısı altında bu hizmetleri vererek güzel sedalarla hizmet dönemimizi tamamlamayı hedefliyoruz. Toplumumuzun tüm kesimlerinin bu halis duygularımız ve iyi niyetimize itimat etmesi ve güvenmesi bizleri güçlendirmekte ve çalışma azmimizi bir kat daha artırmaktadır. Bu düşüncelerle, güzel temenni ve destekleriniz için teşekkür ediyor, İlim Yayma Cemiyetimizin, şehrimize kazandırmış olduğu Gençlik ve Eğitim Merkezi için sizlere teşekkür ediyor, hayırlı hizmetler vermesini Yüce Allah (c.c.)’tan niyaz ediyorum” ifadelerinde bulundu.