Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, "Doktorlara yıldız verilmesi gibi tüm kamu görevlilerini yıldızlamak istiyoruz" diyerek bir çalışma başlattıklarını açıkladı. Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Proje Geliştirme Daire Başkanı Esra Muş ise yıldız uygulamasının sonuçlarını doktorlarla da paylaştıklarını belirtti.

TÜM KAMU GÖREVLİLERİ

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Belma Satır'ın koordinasyonunu sağladığı Dilekçe Hakkı Çalıştayı'nın dijital dönüşüm oturumunda konuşan Koç, kamu görevlilerinin verdiği hizmetin vatandaşlar tarafından "yıldızlar" ile puanlanacağını söyledi. "Vatandaş memnuniyeti, geri dönüşüm konusunda, e-Nabız'da doktorların onaylanması veya yıldız verme olayı var" diyen Koç, "Artık bütün doktorları yıldızladığımız gibi bütün kamu görevlilerini de yıldızlamak istiyoruz. Bakan Yardımcımız Şuayip Bey'le de konuştum. Hastaneye gittikten sonra sistemden doktoru bulup e-Nabız'dan yıldız verebiliyorsunuz" dedi.

'TEK DURAK HİZMET NOKTASI'

Yaşlı neslin dijital ortamları kullanma konusunda sorunları olduğu için "Tek Durak Hizmet Noktası" uygulamasının hayata geçirileceğini belirten Ali Taha Koç, "Vatandaşımız oraya gittiği zaman dijital okuryazarlığı olmasa bile, bir çalışanımızın vasıtasıyla sunduğumuz o 5 bin 170 dijital hizmeti, yardımcı vasıtasıyla alabilmesini sağlamayı düşünüyoruz. Bu sene ilk defa pilotunu da yapacağız" dedi.

'SIFIR BELGE' POLİTİKASI

Önemli projelerden birinin de dijitalleşmeyle beraber kamuda olan bir belgeyi, başka bir kamu kurumunun istememesi olduğunu söyleyen Ali Taha Koç, "Sıfır belge politikası uyguluyoruz. Yaklaşık 2 bin 400 belge alınırken, şu anda 2 bin 200'ünü temizlemiş olduk" dedi.

TÜM MEMURLARI İLGİLENDİRİYOR! VATANDAŞ YILDIZ VERECEK

"83 milyon nüfusumuz var, 16 milyonu 15 yaşın altı. 60 milyonun 45-46 milyonuna ulaşmaya çalıştık. E-devlette kadınlarımızın kullanma oranı biraz daha az, erkeklerimiz daha fazla ama yaş ortalamalarına baktığımız zaman 15 yaşından sonra toplam 7.7 milyon kullanıcımız var, 25-35 yaş arası 10.5 milyon kullanıcımız var. 35-44 yaş arası yaklaşık 10 milyon kullanıcımız var. 45-55 yaş arası yavaşça çan eğrisini görebiliyorsunuz. Orta yaşlı ve genç nüfusumuz kullanmasına rağmen 65 yaş üstü kullanıcımız 3.7 milyon ve bu sayıyı artırmaya çalışıyoruz." (Milliyet)