TÜMSİAD, Motor Fabrikasında

TÜMSİAD Elazığ Şube Başkanı Mahir Sönmez, Sezgin Motor Yönetim kurulu Başkanı Muzaffer Sezgin ile bir araya geldi. Muzaffer Sezgin’den motor üretimi ile ilgili bilgi alan Mahir Sönmez, Vali Kaldırım öncülüğünde bir ekip oluşturularak, yerli otomobilin motor üretiminin Elazığ’da yapılmasını istediklerini söyledi.

TÜMSİAD, Motor Fabrikasında

TÜMSİAD Elazığ Şube Başkanı Mahir Sönmez ve yönetim kurulu üyeleri, Elazığ Organize Sanayi bölgesinde hizmet veren Sezgin Motor Fabrikasını ziyaret etti. Sönmez ve Beraberindekiler, Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Sezgin’den bilgi alarak, fabrikayı gezdi.

Sezgin Motor Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Sezgin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yerli otomobil üretimi söylemlerinden sonra, Elazığ olarak motor üretimine talip olduklarını kaydetti.

“Bu işi Elazığ olarak sahiplenelim”

Altyapı olarak hazır olduklarını ifade eden Sezgin; Elazığ olarak sahiplenmek istediklerini dile getirerek, “Şu anda Türkiye’nin araç motorunu ürettik. Verdiğimiz numune firmalarda çalışıyor. Bu konuda Elazığ olarak ve ya Sezgin motor olarak biz tamamına talibiz. Şu anda hazır olan bir motor yok. Bizim şu anda hazır olan elektrik motorumuz var. Araçtaki tüm kullanılan motorların tamamını üretebiliyoruz. Bunun içinde Elazığ ile ilgili bir gündem olursa elektrikli araçların tamamını da buradan üretebiliriz. Bununla ilgili alt yapımız, bilgi birikimimiz mevcut. Şu anda İtalya’nın önde gelen firmalarından daha iyi motor ürettiğimizi testlerle kanıtladık. Bunu da ulusal basında verdiğimiz firmalar tamamen gündeme aldılar. Biz de istiyoruz ki Elazığ olarak, siyasi olarak, halk olarak bunu sahiplenip bu işi bir an önce Elazığ ile yapmaya talip olalım. Şu anda biz motor olarak talibiz” dedi.

“Elazığ’da ve Türkiye’de bir ilk olacak”

Muzaffer Sezgin, ara motoru, savunma sanayi ve diğer alanlarda da kullanılmak üzere, yeni bir yatırım daha yapmak istediklerini belirterek; yatırımın Elazığ’da ve Türkiye’de ilk olacağını ifade etti.

Sezgin, konuşmasına şöyle devam etti: “Fırçasız motor dediğimiz, yeni nesil motorlar, yüksek verimli motorları inşallah cazibe merkezinin açıklamasıyla yeni 39 milyonluk yatırıma başlayacağız. Bu da Elazığ’da ve Türkiye’de bir ilk. Dünyada da zaten 2. oluyoruz. Bir İsveç firması var. Rakibimiz. İsveç’ten sonra biz varız.”

TÜMSİAD Elazığ Şube Başkanı Mahir Sönmez, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yerli otomobil açıklamasından sonra belirlenen firmalardan sonra yerli otomotiv sektörünün hareketlendiğini belirtti.

Elazığ olarak, yerli otomobilin motor üretiminin Elazığ’da yapılabilmesi için Vali Çetin Oktay Kaldırım öncülüğünde ekip oluşturulmasını talep etti.

Sönmez de, Elazığ olarak talip olduklarını söyledi.

“Buna artık bir nokta koyalım. Sayın Valimiz şefimiz olsun”

Sönmez ise yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Özellikle son dönemlerde 20’ye yakın ilin otomotiv sektöründe üretimi ile alakalı başvuruları var. Biz de isteriz ki Elazığ olarak Muzaffer Abi önde giden insanımız olsun. Çünkü üretmiş olduğu motorlar dünya çapında İHA’larda, askeri helikopterlerde, motorlarda, dalgıç pompalarında yani birçok alanda faaliyet gösteriyor. Biz de diyoruz ki bu konuda artık bir nokta koyalım. Diyoruz ki sayın valimiz bizim orkestra şefimiz olsun. Valimizin öncülüğünde ilin bütün STK’ları, ilin bütün siyasi il başkanları, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız hepimiz ayrı bir müzik çalmaktan ziyade sayın valimiz şefimiz olsun, sayın valimizin koordinatörlüğünde güzel bir ekip oluşturalım. Çünkü bu işler lobi çalışmaları ile oluyor. İlimizin yerli otomotiv üretiminde önde olmasını, yapmasını istiyorsak lobiyi düzgün kuracağız. Bir elin nesi var, iki elin sesi var. Biz bir ve beraber olursak, Elazığ’a bu yatırımın gelmesini de, bu yatırımın burada olmasını da canı gönülden istiyorsak, sayın valim önümüzdeki hafta bir çalışma, çalıştay yapalım, bir araya gelelim.

“Motor üretimi yaptırabilirsek Elazığ ihya edilecek kanaatindeyim”

Motorun oluşumunda nelerin yaşandığını, ne gibi zorluklar olduğunu ben bilirim. Hem makineyi okuduk hem mühendis olduk hem alaylı hem mektepli olmaya gayret ettik. Ben bu anlamda Sezgin motorun 1991’den beri üretimini yapan Muzaffer abimize teşekkür ediyorum. Muzaffer abi ile beraber yerli otomotivin hiç değilse ana gövdesi olmasa bile en azından motor üretimi yaptırabilirsek Elazığ ihya edilecek kanaatindeyim.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137