"Yatırımın Yüzde 80’nine Hibe Desteği Sağlanıyor"

TÜMSİAD Elazığ Şubesi tarafından şehit ailelerine yönelik olarak düzenlenen iftar programı kapsamında Elazığ’a gelen ve bu kapsamda il protokol üyelerine bir ziyaret gerçekleştiren TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan’a, TÜMSİAD Elazığ Şube Başkanı Mahir Sönmez, TÜMSİAD Elazığ eski Şube Başkanı ve Elazığ TSO Meclis Üyesi Süleyman Şeker ile dernek yöneticileri eşlik etti.

TÜMSİAD Genel Başkanı Doğan’ın ziyaretinde Elazığ TSO Başkanı İdris Alan, Başkan Yardımcısı Y.Zeki Kılışcı, Yönetim Kurulu Üyeleri Adem Akbulut ve Hakan Akan hazır bulundu. Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan’ın makamında gerçekleştirilen görüşmede bir değerlendirmede bulunan Başkan Alan, TÜMSİAD Üyelerini Elazığ’da yatırıma ve işbirliğine davet etti. Alan değerlendirmesinde, “Sayın Genel Başkanım kuruluşu çok eskilere dayanmayan ancak kısa süre içerisinde Türkiye genelinde 58 ve AB Ülkelerinde 8 şubeye ulaşan TÜMSİAD çok hızlı bir şekilde örgütlenmekte ve çok güzel çalışmalar ile dikkat çekmektedir. İş dünyası içerisinde önemli bir sivil toplum kuruluşu olan TÜMSİAD ile sürekli olarak iletişim halinde olarak işbirliğimizi artırmak arzusundayız. İlimiz malumunuz olduğu üzere Cazibe Merkezleri Programında yer alan 23 ilden biridir. Cazibe Merkezleri Programı kapsamında ilimizde yapılacak olan yatırımlara çok önemli destekler verilmekle birlikte Odamızın girişimleri neticesinde İlimiz OSB’de yapılacak yatırımlar ayrıca Teşvikler kapsamında 6. Bölge desteklerinden istifade etmekte olup, tüm bu destekleri topladığınızda yatırımın neredeyse yüzde 80’lik dilimi hibe olarak destekleniyor. Devletimizin sağlamış olduğu bu imkanlardan TÜMSİAD Üyelerinin istifade etmeleri noktasında girişimlerinizi talep ediyoruz. Biz Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak sizlerle her zaman işbirliği ve müşterek çalışmalara da hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bu düşüncelerle, nazik ziyaretiniz ve şehit

ailelerimize olan moral desteğiniz için teşekkür ediyor, en derin saygılarımı sunuyorum” dedi.

"Elazığ Bölgenin Yatırım Yapılabilir Önemli Bir İlidir"

TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan’da yaptığı değerlendirmede, Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan’a ve Elazığ TSO Yönetim Kurulu Üyelerine göstermiş oldukları ilgi nedeniyle teşekkür ederek, “Sayın Başkanım Ramazan olmasına rağmen geç saatlere kadar bekleyerek bizimle bu görüşmeyi gerçekleştirdiğiniz için teşekkür ediyorum. Elazığ ifade ettiğiniz gibi bölgenin yatırım yapılabilir illerinin başında gelen kadim bir şehir. Elazığ Şubemizin organizasyonu ile bugün geldiğimiz şehrinizde gerçekleştirdiğimiz protokol ziyaretlerinde hep bu konular gündeme gelmiştir. İfade ettiğiniz gibi iş dünyasının içerisinde yer alan ve ülkemizin kalkınma ve gelişme sürecine katkı sağlamak hedefiyle çalışan derneğimiz bölge illerinin de kalkınma ve gelişmesi noktasında elinden gelen tüm çabayı gösterecektir. Nazik karşılamanız ve göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ediyor, hepinize en derin saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.