Tunceli’de kırsal alanda operasyona çıkan timden 2 askerimiz Cuma günü donarak şehit olmuştu.

Nazımiye Kırsalında 2 bin 300 metre rakımlı, karayolu ulaşımı olmayan sadece helikopter faaliyeti ile veya yaya olarak gidilebilen bölgeye, 12 kişiden oluşan tim 22 Ekim 2018 tarihinde helikopter ile indirilmişti.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Tunceli Valiliği tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada; “Pusu faaliyeti icra eden timimizin, ani gelişen olumsuz hava koşullarından etkilenmesi sebebiyle 26 Ekim 2018 tarihinde geri çekilmesi talimatı verilmiştir. Ancak, helikopterin defaten bölgeye ulaşmaya teşebbüs etmesine ve muhtelif tehlikeler atlatmasına rağmen, görüş mesafesinin kısıtlı olması, olumsuz hava koşulları ve sarp arazi yapısı nedeniyle, havadan tahliye gerçekleşememiştir. Aynı zamanda karadan yaya olarak da timimize ulaşılmaya çalışılmıştır. Terörist eylemi ve EYP (El Yapımı Patlayıcı) riskine rağmen karadan ulaşan takviye birliklerimizce tim personeline ilk müdahale yapılmış 2 kahraman evladımızın hipotermi tanısı ile güvenli bir bölgeye getirilmesi sağlanmış hava koşullarının kısmen düzelmesi ile yoğun bir çaba sonucunda helikopterin bölgeye ulaşımı sağlanmış ve timimizin Tunceli Devlet Hastanesine sevki gerçekleşmiştir. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen maalesef 2 kahraman evladımız şehit olmuş, 10 kahraman evladımız muayenelerine müteakip taburcu edilmişlerdir” denildi.

  

TUNCELİ'YE ÇIKARTMA YAPILDI

Tunceli Valiliği’nin de soruşturma açtığı olayla ilgili İçişleri Bakanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı’ndan oluşan heyet Tunceli’ye çıkartma yaptı.

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ve beraberindeki diğer askeri heyet Tunceli’yi ziyaret ederek konuyla ilgili yapılan çalışmalara katılıp soruşturmayı yerinde incelediler.

İl yöneticilerinden yaşanan olayla ilgili ayrıntılı bilgi alan heyet daha sonra Tunceli’den ayrıldı.

HEYET ELAZIĞ'A GELDİ

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş helikopterle Tunceli’den Elazığ Havalimanı’na geldi.

Bakan Yardımcısı Ersoy ve Orgeneral Çetin’i Elazığ Havalimanı’nda Elazığ Vali Vekili Mustafa Gül, İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Necip Çarıkçıoğlu karşıladı.

Heyet daha sonra Elazığ’dan Ankara’ya geçti…