Tunceli, Türkiye Yamaç Paraşütü Akrobasi Şampiyonası'na Hazırlanıyor

Tunceli, 6-7 Ekim’de düzenlenecek olan “Türkiye Yamaç Paraşütü Akrobasi Şampiyonası”na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Tunceli, Türkiye Yamaç Paraşütü Akrobasi Şampiyonası'na Hazırlanıyor

Tunceli, 6-7 Ekim'de düzenlenecek Türkiye Yamaç Paraşütü Akrobasi Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak.

Şampiyonanın hazırlıkları ise aralıksız devam ediyor.

Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, Tunceli’nin doğa, su ve hava sporlarında markalaşması amacıyla yürüttüğü çalışmalar neticesinde 23-27 Mayıs tarihleri arasında  Türkiye Rafting şampiyonasının düzenlendiği Tunceli, şimdide Türkiye Yamaç Paraşütü Akrobasi Şampiyonasına hazırlanıyor.

Tunceli’nin hava sporları için potansiyelinin tespit edilmesi amacıyla yürütülen çalışmalar sonrasında Türkiye Hava Sporları Federasyonu, Tunceli’de ilk kez, “Türkiye Yamaç Paraşütü Akrobasi Şampiyonası” düzenleme kararı aldı.

6-7 Ekimde yapılması planlanan şampiyona öncesinde yamaç paraşütçüleri deneme uçuşlarına başladı.

Sporcuların yaptıkları deneme uçuşları ve akrobasi gösterileri, renkli görüntülere sahne oldu.

“TUNCELİ İLKLERİN ŞEHRİ OLDU”

Türkiye Yamaç Paraşütü Akrobasi Şampiyonası ile ilimizde bir ilkin daha yaşanacağını dikkat çeken Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, “23-27 Mayıs 2018’de Tunceli’de ilk kez yaptığımız Rafting Türkiye Şampiyonası’ndan sonra bu defa da 6-7 Ekim tarihlerinde Tunceli’de ilk kez Türkiye Yamaç Paraşütü Akrobasi Şampiyonası yapılacaktır. İlimiz açısından önemli bir gelişmedir. Tunceli artık şampiyonlarla anılır oldu. Türkiye Yamaç Paraşütü Akrobasi Şampiyonasının ilimizde düzenlenmesini, ilimizin tanıtımı açısından çok önemsiyoruz. Tunceli’nin su sporları, doğa sporları ve hava sporları branşlarında da markalaştırmak için çalışıyoruz. Eminim ki Rafting de olduğu gibi Yamaç Paraşütü şampiyonasıyla da kentimiz adıyla ön plana çıkacak. Türkiye genelinden birçok sporcu gelecek ve 2 gün süreyle burada yarışacaklar, Tunceli'nin, Munzur'un güzelliklerini görecekler. Desteklerinden dolayı, Desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na şükranlarımızı sunarız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2018, 13:48

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137