Tunceli’de Ay’a Raflarda Yerini Aldı

Yazar İhsan Şahin’in kaleme aldığı, 80’li yılların en sıkıntılı zamanlarının bir çocuğun gözünden anlatıldığı ‘Tunceli’den Aya’ raflarda yerini aldı.

Tunceli’de Ay’a Raflarda Yerini Aldı

Yazar İhsan Şahin’in kitabı, Tunceli’den Ay’a kitabı okurlarıyla buluştu.

Şahin, Çocukluk yıllarından itibaren Tunceli, Elazığ ve Kahramanmaraş illerinde yaşanan sağ sol olaylarının canlı tanığı olan ve ülkücü camianın önde gelen isimlerinden, çok sevdiği amcası Rahmi Şahin'i bu olaylar esnasında şehit veren bir ailenin yaşadıklarını anlatarak başlanıyor bu serüvene.

Tarihe düşülmüş birçok notu bulabileceğiniz Tunceli'den Ay'a kitabında yazar yokluk yıllarından bu yıllara verdiği hayat mücadelesini toplumsal ve siyasi olaylar çerçevesinde anlatıyor.

Kitapta, Maraş Olaylarını, 80 İhtilali sonrası cezaevlerindeki ülkücü gençleri, Muhsin Yazıcıoğlu'nun MHP'den ayrılış sürecini, Alparslan Türkeş'in hayattayken gençler üzerindeki etkisini yer verilmiş.

Devlet Bahçeli'nin Ülkücü hareketin lideri olma yolunda bilinmeyenlerini, Merhum Alparslan Türkeş'e olan bağlılığını bu kitapta en ince ayrıntısına kadar bulacaksınız.

İhsan Şahin, 1972 Elazığ doğumlu. Aslen Tunceli'nin Pertek İlçesi'nin Sağman köyündendir. Çocukluğu köyü ile Elazığ’daki evleri arasında geçti.

İlkokulu Elazığ da.. Ortaokul ve liseyi ve Kahramanmaraş'ta okudu. Liseyi Kahramanmaraş'ta 7 Güzel Adam'ın okuduğu meşhur Kahramanmaraş Lisesinde okudu.

1990 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandı.

1996 yılında doktor oldu. Mecburi hizmetini Yozgat Sorgun'da tamamladı.

Türkiye'nin en genç sağlık il müdürlerinden biri olarak 27 yaşında Elazığ İl Sağlık Müdürü oldu.

30 yaşında Milliyetçi Hareket Partisi Tunceli 1. Sıra Milletvekili adayı oldu.

Memuriyetten ayrıldıktan sonra özel sağlık sektörüne girerek yurtiçinde yurtdışında birçok hastane yaptı ve çalıştırdı. Halen özel sağlık sektöründe ve ticaret hayatında birçok yatırımı ve işletmeleri mevcuttur.

Evli ve 3 Çocuk Babasıdır.

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2019, 18:30

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137