Tunceli’de yarın yapılacak olan programlar öncesinde CHP Grup Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay, CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, İstanbul Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Elazığ CHP İl binasında partililerle bir araya geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri, Tunceli’deki program öncesi Elazığ’a gelerek, teşkilat üyeleriyle bir araya geldi. İl binasında gerçekleşen buluşmada misafirlerini ağırlayan CHP İl Başkanı Zeki Kaplan, yapacakları ziyaretler öncesinde Elazığ’a uğrayan heyete teşekkürlerini bildirerek heyeti yanlarında Elazığ’da görmekten büyük mutluluk duyduğunun altını çizdi.

“İstanbul’da Yönetici Olmak, Türkiye’nin Her Tarafına Duyarlı Olmayı Gerektirir”

Heyetle birlikte Elazığ’a gelen İstanbul Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul’da yönetici olmanın Türkiye’nin her tarafına duyarlı olmasını gerektirdiğini dile getirerek, “Anadolunun her hangi bir yerinde her hangi bir sorun olduğunda İstanbul’daki belediyelerimiz buna duyarlılık göstermektedir. Çok üstün çalışmaları neticesiyle bizi her zaman Tunceli ilimizin sorunlarıyla, çözümü arasında bir köprü olmayı başarmıştır. Bu bağlamda da Tunceli Milletvekilimiz Gürsel Erol’a da çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Tunceli Programında Neler Olacak?

Tunceli programı hakkında bilgiler veren CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, “Bugün aslında misafirlerimizin Elazığ’da olmasındaki amaç yarın Tunceli programına katılmak üzereydi ama gelmişken Elazığ’da ziyaret edelim. Elazığ’daki esnaflarımızı gezip Elazığ’ında dertlerini sorunlarını dinleyelim diye duyarlılık gösterdiler. Kendilerine de bu duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Yarın Tunceli’de yoğun bir programımız olacak önce saat 12 de kültür merkezinde benim maaşımı bağışlayarak burs verdiğim 250 öğrenci ile bir toplantı olacak sonrasında saat 13 de belediye başkanlarımızın katkılarıyla Tunceli merkezdeki restorasyonu yapılan Cem evinin açılışı yapılacak. Saat 15 de ise Tunceli halkının ve Türkiye’nin her tarafındaki kendini çevreye karşı sorumlu hisseden tüm herkesle Munzur üzerinde yapılması planlanan barajlara ve heslere karşı hayır demek üzere bir yürüyüşümüz olacak. Yarın sabahta Bakırköy, Maltepe ve İzmir Bornova Belediye başkanlarımızda bizlere eşlik edecek. Yarın yoğun bir program yaşayacağız” dedi.

“Elazığlılara Göstermiş Oldukları İlgiden Dolayı Teşekkür Ediyorum”

CHP Grup Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay ise, Elazığlıların kendilerine göstermiş olduğu ilgiye değinerek, “Elazığ’daki gerek vatandaşımızın gerek esnafımızın olağan üstü ilgi ve sevgisine mazhar olduk. Allah razı olsun çok teşekkür ediyorum. Keşke daha rahat bir zamanda gelip Elazığlı hemşerilerimizin sorunlarını dinleyebilsek. Sorun demişken Elazığ’ın CHP’den bir milletvekili vermemiş olmasının sonuçlarıyla Elazığ karşı karşıyadır. Şöyle düşünülmemelidir, muhalefet ne yapar? Muhalefet milletvekilinin ne yaptığını en güzel Tunceli Milletvekilimiz Gürsel Bey tüm Türkiye’ye ispat etti. Muhalefetsiz iktidar olmaz. Bir ilde muhalefet var iktidar yoksa iktidar o ili gözden daha çabuk çıkarır. Onun için Elazığlı hemşerilerimiz önümüzdeki seçimlerde partileri dengelemesinin Elazığ’a devletin hizmet akışında büyük hizmeti olacağını görüyorum” ifadelerini kullanarak Elazığ’da görmüş olduğu bu ilginin Elazığ’a dair umutlarını arttırdığı belirtti.