Sosyal Güvenlik Kurumu İl Binasının Olgunlar Mahallesi’ndeki yeni hizmet binasının tamamlandığını ifade eden İl Müdürü Ayhan Tuncer, 2 Eylül’den itibaren yeni hizmet binasında olacaklarını söyledi.

TUNCER: BİZLERİ MAZUR GÖRMELERİNİ BEKLİYORUZ

SGK İl Müdürü Ayhan Tuncer, “2017 başlarında yer tespiti yapığımız yeni yeni SGK hizmet binası inşaatımız tamamlandı. 600 günlük iş bitirme süreci içinde. Geçici kabulünü yaptık. Gördüğümüz eksiklilerle ilgili müstafimize süre verdik. Ve o eksiklikler giderilerek binayı teslim aldık. Binayı teslim almakla kalmadık ve taşınmaya başladık. Yoğun bir şekilde tanışma işlemimizi geçen haftadan itibaren başlattık. Her hangi bir aksaklığa sebebiyet vermemek için gerekli tedbirlerimizi aldık. Taşınmak sıkıntılı bir iş. Bu sıkıntılarla karşılaşmamak için tedbirlerimizi aldık. Aziz milletimizin engin hoşgörülerine sığınıyoruz. Bu süreçte karşılaşacağımız verdiğimiz rahatsızlıklardan dolayı hakikatten bizleri mazur görmelerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

TUNCER: 2 EYLÜL İTİBARİYLE YENİ BİNAMIZDA HİZMET VERECEĞİZ

Hizmet binası ile ilgili bilgiler veren Tuncer, “Yeni binamız teknolojimizin her türlü imkanına sahip olacak şekilde. Engelli vatandaşlarımızın da erişebilirlik mevzuatı kapsamında rahat ve kolay bir şekilde sosyal güvenlik kurumunun sunduğu hizmetlerden istifade edecek şekilde dizayn edildi. Asansörlerimizle, otopark hizmetlerimizle gelen vatandaşımızı en güzel şekilde inşallah ağırlayacağız. 2 Eylül itibariyle yeni binamızda hizmet vereceğimiz için vatandaşlarımızın herhangi bir sıkıntıya maruz kalmamaları için bir duyuru yapalım dedik. Yeni binamız 13 bin 170 metrekare kullanım alanına sahip. Binanın yerleşkesinin de olduğu alan komple arsanın alanı 12 bin metrekare. Arsanın 2 bin metrekaresi üzerinde 13 bin 170 metrekare kullanım alanına sahip olacak şekilde yapıldı. Toplam 7 kat. 2 katımız bodrum arşiv olarak kullanacağız. Katlardaki hizmet sunan servislerimizde vatandaşla diyaloğu yoğun olan servislerimiz alt katlarda. Daha az yoğun olanlar üst katlarda olacak şekilde gerekli planlamamızı yaptık. İnşallah vatandaşlarımıza daha modern bir alanda sosyal güvenlik hizmeti sunmanın ayrıcalığını hep birlikte yaşayacağız inşallah” şeklinde konuştu.

TUNCER: İNŞALLAH O HUSUSTA HAYIRLI BİR ŞEKİLDE NETİCELENİR

Müdür Tuncer, “Şu an belediye başkanımızın bir takas süreci var. Takas ile ilgili resmi başvuruda bulundular. Dolayısıyla şu an işlemler prosedür olarak devam ediyor. Yönetin kurulundan araştırılması için karar çıktı. Şu An bir araştırma ekibi gelip takasa sunulan gayrımenkul ve binanın gerekli incelemelerini yapacak. Yönetim kurulumuza sunulacak. Yönetim kurlunun onay vermesi halinde takas işlemi yapılacak. Bildiğimiz kadarıyla Elazığ Belediyesi’nde demokrasi meydanını genişletip bir ortak alan yapma gibi bir planı var. İnşallah o hususta hayırlı bir şekilde neticelenir” dedi.

HABER: SITKI TAŞEL