Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü 2 Eylül Pazartesi gününden itibaren Olgunlar Mahallesi’ndeki yeni yerinde hizmete başladı.

6 Bin 100 metre karelik binadan 13 bin 170 metre karelik yeni hizmet binasına taşınan SGK İl Müdürlüğü akıllı bina özelliğiyle Elazığlılara hizmet verecek.

TUNCER: KAMU HİZMETİ SUNMA NOKTASINDA HERHANGİ BİR SIKINTIMIZ YOK

SGK İl Müdürü Ayhan Tuncer, “30 Ağustos’ta biz binayı taşıdık. 2 Eylül’de hizmet verecek şekilde. Bize yeterli bir zaman kazandırdı. Şu an kurum hizmetleri noktasında aksamaya sebebiyet veremden yeni binamızda, sosyal güvenlik kamu hizmetini eksiksiz bir şekilde sunmaya başladık. Hakikatten Elazığ’ımıza, sigortalımıza, insanımıza yakışan bir mekanda hizmet sunmanın ayrıcalığını da hep birlikte yaşayacağız. Binamız 13 bin 170 metrekare kullanım alanına sahip olacak şekilde yapıldı. İhale sürecinde 2017 Aralık ayının sonlarında yer teslimini yaptık. 600 günlük iş bitirme iş süresi içerisinde noksansız bir şekilde bina tamamlandı ve devrini aldık. Şu an kurumsal anlamda binayla ilgili olarak, kamu hizmeti sunma noktasında herhangi bir sıkıntımız yok” ifadelerini kullandı.

TUNCER: ÇÖZÜM ODAKLI OLACAK ŞEKİLDE ÇALIŞMAYI KENDİMİZE ŞİAR EDİNDİK

İl Müdürü Tuncer, “Sosyal Güvenlik malum insanımızın doğumundan ölümüne hatta ölümünden sonra da hak sahipleri kaldığı sürece Sosyal Güvenlik Kurumları olarak kamu hizmetimiz devam etmekte. Dolayısıyla vatandaş memnuniyeti noktasında çok büyük önem verdiğimiz bir kamu hizmeti sunup konseptimiz var böyle bir anlayışımız var. Gelen vatandaşımız sosyal güvenliğe dair sunduğumuz her bir hizmetimizde vatandaş memnuniyetini en üst düzeyde sağlayacak, tadacak şekilde burada kamu hizmetini almaları noktasında çaba ve gayret sarf ediyoruz. Kamu mekanları; kamu hizmetlerinin sunulduğu yerler. Elbette ki kamu hizmetlerinde vatandaş memnuniyetini salt mekanlardan ibaret değil. Mekanları dört dörtlükte dizayn etseniz kamu hizmetini sunan personelinizde bu liyakat, bu ehliyete sahip değilse elbette ki aksamalar olur. Çalışan personellerimiz ile göreve başladığımız zamandan bugüne kadar sunduğumuz kamu hizmetlerimiz vatandaş odaklı ve vatandaş memnuniyetini arttıracak çözüm odaklı olacak şeklinde sunmayı kendimize şiar edindik. Mekansal alanda da sunduğunuz kamu hizmetini destekliyorsanız sunduğunuz kamu hizmetinin vatandaş üzerindeki memnuniyeti illa ki yansıtılamaz. Yani mekanlar hakikatten kamu hizmeti sunduğunuz bir alan olduğu için servislerin dizaynı, vatandaşların bekleme noktası, kamusal hizmet aldığı alanlardaki işlerin hızlı ve düzenli bir şekilde yürümesine imkan sağlayan mekanlar” şeklinde konuştu.

TUNCER: MERKEZİ BİR SİSTEMLE AKILLI DİYEBİLECEĞİMİZ BİR BİNA

İl Müdürü Ayhan Tuncer, “Şehire çok uzak olmamakla birlikte yürüme mesafesinde olan bir mekan. Ayrıca engelli vatandaşlarımızın kamu hizmet alanlarında hizmet almaları önlerindeki engelleri kaldırmak için erişebilirlik bir mevzuatımız söz konusu. Yeni binamızda aynı zamanda erişebilirlik mevzuatının gerektirdiği teknik imkan ve donanımları bünyesinde barındıran bir binamız. Ayrı zamanda birçok noktada otomasyona sahip, aydınlatmadan ısıtmaya, soğutmaya varıncaya kadar merkezi bir sistemle akıllı diyebileceğimiz bir bina. Bu açıdan da kamu hizmetini sunma noktasında vatandaşlarımıza sunduğumuz bu tür teknolojinin gerektiği imkanlara sahip bir bina olması hasebiyle de son derece Sosyal Güvenlik Kurumu adına mutluyuz” dedi.

HABER: SITKI TAŞEL