Elazığ’ımızın bir koca çınarı daha ebediyete göç etti.

Ülkemiz ve ilimiz Cumhuriyet döneminin ilk matbaa ve gazetelerinden Turan Matbaa ve Gazetesi’nin hayatta olan ikinci kuşak son temsilcisiydi…

Babası İhsan Turan’ın önce Turan matbaasını, ardından da 1930 yılında Turan gazetesini yayın hayatına başlatmasıyla basın sektörünün en önemli 2. Kuşak temsilcilerinden olmuştu Turan Turan…

Ağabeyleri İsmet ve Kemal Turan, genç yaşta kaybettiği kardeşi Celal Turan’la birlikte 2. Kuşak olarak yaşattıkları Turan Gazetesi’ni, 3. Kuşak olan evlatlarına devretmenin gururunu yaşadı Turan Turan…

Murat ve Eşref Turan’ın medya sektöründe daha geniş bir yelpazeye hitap etmek amacıyla Turan Medya grup bünyesinde kurduğu Radyo -Tv sektöründe de çocuklarının her zaman arkasında en büyük destekçisi oldu Turan Turan…

Yine Elazığ’ın en eski sinema işletmelerinden olan Gölcük Sineması; Turan Turan’ın adeta üçüncü evladı gibi oldu.

Gölcük Sineması’nın güler yüzlü, sohbeti hoş, arkadaş canlısı sahibi Turan Turan, vizyon filmlerle o dönemin Sinema sektörüne damga vuran ismi olmuş, Aytaç Arman ve Perihan Savaş’ın Elazığ’da oynadıkları “Bedrana” filminde de önemli bir rol almıştı.

Çaydaçıra film festivalinde sinema dalında aldığı ödülünü takdim etmek üzere gittiğimiz evinde Kanal Fırat’a verdiği son röportajında ünlü sinema yönetmeni ve yapımcısı Süreyya Duru’nun “İstanbul’a gel” teklifine evet demediği için de pişmanlık duyduğunu belirtmişti.

Turan Turan, daha sonra gittiği ve ikamet ettiği İstanbul’dan eşinin rahatsızlığı ve çocuklarının hasreti nedeniyle yıllar sonra kesin dönüş yapmış ve tekrar baba ocağı Elazığ’da hayatını sürdürmüştü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu da bir Elazığ ziyaretinde, öğrencilik yıllarında yazı yazdığı Turan Gazetesi’nin 2. Kuşak temsilcisi Turan Turan’ı evinde ziyaret ederek, bol bol sohbet etmişti.

Eşi Sıdıka Turan’ın kronik rahatsızlığı sonrasında vefat etmesiyle hayata yalnız devam etmesine rağmen, çocukları, gelinleri ve torunlarının sevgisi Turan Turan’ı ayakta tutan en önemli varlıklar olmuştu.

Evinde mütevazi bir şekilde hayatını sürdüren Turan Turan, zaman zaman sağlık sorunları yaşasa da o hep güler yüzü ve bitmeyen enerjisiyle hayata tutunmayı bilmişti.

Ta ki, takvimler 14 Ağustos 2020 tarihini gösterene kadar…

Koca çınar Turan Turan, daha fazla dayanamadı hayatın ağır yüküne…

Sabah saatlerinde hayata gözlerini yumarken, geride dolu dolu yaşadığı 90 yıllık ömrünün tatlı ve acı anılarını, evlatlarını, yeğenlerini,torunlarını, gelinlerini ve sevenlerini bırakarak ebediyete göçüp gitti.

Nur için yat Turan amca…

Mekânın Cennet olsun…

HABER: COŞKUN KAMAÇ