Yüzde 80’i kentsel dönüşüme alınan Sivrice ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor.

GÜNDOĞAN: ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA RESMİ TEBLİGATLARDA YAPILIP YIKIM OLAYI BAŞLAYACAK

Süreçle ilgili açıklama yapan Sivrice Belediye Başkanı Turgay Gündoğan, “ Kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Öncelikle gölbaşı mahallesinde proje hazırlanması son aşamaya  gelindi. Ve bu mahallede de vatandaşların şuan itibariyle %50’ye kadar boşaltım oldu. Boşaltan vatandaşlarımızdan bir kısmının da kira yardımları oldu. Muhtemeldir ki önümüzdeki hafta resmi tebligatlarda yapılıp, bir süre tanınarak gölbaşı mahallesinde kalan vatandaşlarımızın da evlerini ve iş yerlerini boşalttıktan sonra yıkım olayı başlayacak ve birinci etap olarak gölbaşı mahallesinde dönüşüm işlemi devam edecek. Mahallelerde süreç işlenecek. Dönüşümle birlikte yeniden  Sivrice’nin inşası yapılacak” dedi.

GÜNDOĞAN: VATANDAŞLAR ÖZELLİKLE KİRALIK EV BULMAKTA SIKINTI YAŞIYOR

Kiralık ev bulma sorunu yaşandığını belirten Başkan Gündoğan, “Çıkacak vatandaşların özellikle kiralık ev bulmakta sıkıntı yaşıyor. İkinci bir problemimizde gölbaşı mahallemiz, Sivrice’nin merkezini oluşturuyor. Ve esnaflarımızın yoğun olduğu bir alan, esnaflarımızın ticaretlerine devam etmesi için halihazırda bir yer hazırlayamadık. Öyle bir problem ve sıkıntılarımız var. Bunları Sayın Valimizle de, kaymakamımızla da  görüşüyoruz. Belli bir alan içerisinde konteynerlara belli bir alan kurduktan sonra ilçe merkezimizde boşaltılır ve süreç bu şekilde devam edecek” diye ifade etti.

GÜNDOĞAN: SÜREÇ YAVAŞ İLERLİYOR

Başkan Gündoğan, “Süreç yavaş ilerliyor. İşler yavaş ilerliyor. Kış ayları Sivrice’de biraz sert geçiyor. Umarım bakanlık tebligat konusunda, boşaltmalar konusunda, yıkım konusunda daha hızlı hareket edebilirse mağduriyetler giderilir. Yıkılacak bölgede  yeni bir imar planı ile  yeni binalar yapılacak. İlçeyi başka yerde yapma ve başka yere taşıma söz konusu değil. Zaten sürecin yavaş işlemesinin sebeplerinden bitanesi vatandaşın halihazırda ki mülkiyetlerinin değer testi yapılıyor. Daha henüz sonuçlanmadı. Vatandaşın kendisine yer bulması, yapılacak konutların bedelleri daha netleşmedi. Bu yüzden süreç yavaşladı” diye konuştu.

GÜNDOĞAN:  FARKLI TİPLERDE 9-10 TİP KONUT PLANLANMIŞ

Evlerin 80 metre kare ile 120 metre kare olacağını belirten Başkan Gündoğan, “Kentsel dönüşümle ilgili 2+1, 3+1 diye planlanmış evler, 80 metrekareden 120 metrekareye kadar bir değişiklik gösteriyor. Farklı tiplerde 9-10 tip konut planlanmış. Zemine göre, zemin+1 kat ve zemin+2 kat  ve 3 katlı olmak üzere planlanmış durumda. Bu bölgede ağır yok, Sayın Bakanımızın ziyaretinde belirttiği gibi ağır isteyen vatandaşlarımız, kaymakamımıza başvurmaları şartıyla kentsel dönüşüm alanlarının dışında altı ağır üstü konut olmak üzere talep eden vatandaşlarımızın başvurup bir talep oluşturmaları gerekiyor” ifadelerini kaydetti.

GÜNDOĞAN: BAKANLIĞIN AÇIKLAMASINA GÖRE 1 YIL İÇERSİNDE EVLER TESLİM EDİLECEK

Yeni evlerin ne zaman teslim edileceği sorusunun cevabını bilmediklerini vurgulayan Başkan Turgay Gündoğan, “ Depremden sonra Yaklaşık 6 ay geçti ilçeye bir kazma vurulmuş değil. Bu ne zaman biter, nasıl biter bunu bizimde kestirmemiz zor. Projenin başında bakanlık var. Burada belediyenin de sürece dahil edilmemesi ciddi bir sıkıntı oluşturuyor. Ne zaman biter bunu kestirmek çok zor. Bakanlığın açıklamasına göre 1 yıl içersinde evler teslim edilecek. Çalışmalar devam ediyor. Vatandaşın en fazla merak ettiği konu; evime, arsama ne değer vereceksin. Yaptığın evin maliyeti ne olacak? Bu da proje belirlenmeden ortaya çıkmadı. Halihazırdaki vatandaşın malının tespiti ve çalışmaları devam ediyor” şeklinde konuştu.