15 – 22 Nisan tarihileri arasında kutlanan Turizm Haftası nedeniyle, Şehit Mehmet Öter Mesleki Teknik Anadolu Lisesi tarafından “Turizmin Kültürle Buluşması” konulu bir sempozyum düzenlendi.

AKMAN: GİTTİKÇE ARTAN TURİZMİN DEĞERLENDİRME OLANAĞINI ÖNÜMÜZE SUNMAKTADIR

Programın ev sahipliğini yapan Şehit Mehmet Öter Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Akman, Türkiye’nin dünyanın öne çıkan turizm bölgelerinden olduğunu söyleyerek, “Her yıl 12-22 Nisan tarihleri arasında Turizm Haftasını kutlamaktayız. Ülkemiz doğal güzellikleri ile tarih boyunca medeniyetler beşiği topraklar üzerinde olması dünyanın sayılı turizm ülkelerinden biri olarak öne çıkmaktadır. Özellikle son 20 yılda yapılan yollar, hava limanları gibi devletimizin gerçekleştirdiği girişimler gerek iç gerekse dış turizmin, gittikçe artan turizmin değerlendirme olanağını önümüze sunmaktadır” dedi.

DEMİRDAĞ: ÇOK ÖNEMLİ MEDENİYET MERKEZİDİR

Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirbağ da konuşmasında, Elazığ’ın turizm potansiyeli artırmak amacıyla yürüttükleri projelerden bahsederek, “Üzerinde şu an ikame ettiğimiz bu güzel şehir, bu aziz şehir antik dönemlerden bu bölgede yaşamın olduğu çok önemli merkezlerdendir. Ve yazıl kaynaklara göre 4 bin yıllık tarihi bulunan çok önemli medeniyet merkezidir” diye konuştu.

ULUFER: BİZİM ÖĞRENCİLERİMİZ BU SEKTÖRE ÇOK CİDDİ KATKILAR SAĞLAYACAKTIR

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Zeki Ulufer de, “Biz eğitim camiası olarak bu turizm potansiyelinin harekete geçebilmesi için zihinsel boyutunu tamamlamaya çalışıyoruz. Turizm Otelcilik meslek lisesindeki öğrencilerimizin aldığı eğimlerle turizm sektörüne kalifiyeli bir hizmet sunabilmek için insan kaynağını oluşturmaya çalışıyoruz. İnan ki bu çok değerlidir, çok kıymetlidir. Bir restorana gittiğimiz zaman o restoranda ne kadar lezzetli yemekler yapılırsa yapılsın sunun konusunda yeterli değilseniz yemiş olduğunuz o yemeklerin inanın çok kıymeti olmuyor. Onun için biz diyoruz ki bizim öğrencilerimiz bu bağlamda çok ciddi bir eğitim alarak bu sektöre çok ciddi katkılar sağlayacaktır” ifadelerine yer verdi.

Programa konuşması olarak katılan Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Yazıcıoğlu ve Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilgehan Gülcan, turizm sektörü ile ilgili öğrencilere bilgiler verdiler.