Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde turizm istişare toplantısı düzenlendi. Elazığ TSO’da düzenlenen toplantıya; DHMİ Elazığ Havalimanı Müdürü Zeynel Abidin Görür, THY Elazığ İl Müdürü Ahmet Postallı, TÜRSAB Harput Yürütme Kurulu Başkanı Mustafa Öktem ve turizm sektör temsilcileri katıldı. Turizmciler düzenlenen istişare toplantısı ile yaşamış oldukları problemleri dile getirerek çözüm önerilerinde bulundular.

ANKARA SEFERLERİ ARTIRILMALI

Elazığ TSO’da yapılan Turizm İstişare Toplantısında sektör temsilcileri yaşamış oldukları problemleri ve taleplerini dile getirerek özelikle Elazığ Ankara arasında yapılan uçak seferlerinin azaltılmasının sektörlerine çok ciddi zarar verdiğini vurguladılar. Turizmiceler Ankara sefer sayılarının artırılması gerektiğini ayrıca, Yurt dışı uçuşlar ile ilgili olarak da yeni bir düzenleme yapılmasını istediler. Turizmciler Elazığ Havalimanına inen yolcuların, Tunceli, Bingöl ve Karakoçan’a gitmek için servisler nedeniyle çok ciddi problemler yaşadıklarını bu sorunun bir an önce çözülmesini talep ettiler.

TURİZMCİLER SEFER SAYILARININ ARTTIRILMASINI İSTEDİ

Sorunlarını birkaç başlık altında dile getiren turizmciler Elazığ - Ankara uçak seferlerinde yapılan düzenleme ile uçuşlardaki azalmanın sektörlerine zarar verdiğini dile getirerek uçuşların tekrar artırılmasını istediler. Bu noktada öneride bulunan turizmciler her gün Elazığ’dan -Ankara’ya yapılan uçuşların 06:00 ve 18:50 saatlerinde Ankara’dan Elazığ’a yapılan uçuşların ise 17:00 ve 23:50 saatlerinde yapılmasını talep etiler. Elazığ -Sabiha Gökçen arasında yapılan uçuşların da uçuş saatlerinin revize edilmesi ve ek sefer konularak uçuşların artırılması talep edildi. Elazığ -İzmir uçuşları ile ilgili olarak da talepte bulunan turizmciler Elazığ-İzmir uçuşlarının Pegasus Havayolları tarafından düzenlendiğini sefer sayısının Elazığ’a yetmediğini vurgulayarak Pegasus Havayolları’nın Elazığ-İzmir arasındaki sefer sayılarının artırılmasını istediler. Yaz aylarında Elazığ’dan düzenli olarak yapılan yurtdışı uçuşların kış aylarında da haftada en az iki kere yapılmasını dile getiren turizmciler Elazığ’da bu yönde ciddi bir talep olduğunu ifade ettiler.

SERVİS PROBLEMİ ÇÖZÜLSÜN

Turizmciler Tunceli, Bingöl ve Karakoçan’a giden yolcuların servislere ulaşımın kolaylaştırılmasını istediler. Mevcut durumda yolcuların servislere ulaşırken ciddi bir problemlerle karşılaştığını vurgulayan turizmciler Elazığ Havalimanından özellikle Bingöl, Tunceli, Kovancılar ve Karakoçan yolcularının yaşamış olduğu servis sıkıntısı ile alakalı acil çözüm beklediklerini ifade ettiler.

FİYATLARIN DÜŞMESİ İÇİN UÇUŞ SAYISININ ARTMASI GEREKİYOR

Sektör temsilcileri, Umre sezonunda Elazığ’dan haftada en az iki kere uçuşa ihtiyaç olduğu ifade ederek, yeni bir planlamaya ihtiyaç olduğunu vurguladılar. Umre acentelerinin uçak ihtiyaçlarını uçak kiralama yöntemi ile giderdiklerini belirten turizimciler düzenli seferlerin oluşması halinde bu uçuşlara yolcu desteği vereceklerini belirttiler. Hava yolu seferlerinin tamamında artış olmasını talep eden sektör temsilcileri sefer artışlarının gerçekleşmesi durumunda uçak bilet fiyatlarının düşeceğini bu durumun tur maliyetlerinin de düşmesini sağlayacağını ifade ettiler.

BAŞKAN ARSLAN TURİZMCİLERİN SORUNLARI İLE YAKINDAN İLGİLENDİ

Turizmcilerin sorun ve taleplerini dinleyen Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan turizmcilerin yaşamış oldukları problemlerin Elazığ’ın problemi olduğunu ve acilen çözülmesi gerektiğini belirterek, “Bugün ilimizde Turizm Sektöründe faaliyet gösteren firmalarımızın yetkilileri ile DHMİ Elazığ Havalimanı Müdürü Sayın Zeynel Abidin Görür ve THY Elazığ İl Müdürü Sayın Ahmet Postallı’nın katılımı ile bir istişare toplantısı yaptık. Toplantıda sektörün içinde bulunanlar tarafından yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri üzerinde değerlendirmelerimiz oldu. Sektör temsilcilerimizin talep ve beklentileriyle ilgili olarak DHMİ ve THY İl Müdürlerimiz ile TÜRSAB Harput Yürütme Kurulu Başkanı Sayın Mustafa Öktem inşallah bu konularla ilgili olarak gerekli girişimleri başlatacaklardır. Oda olarak sektörün sorunlarının çözülmesi ile birlikte tüm halkımızın da ulaşım imkanlarında sıkıntı yaşamadan ve daha az maliyetlerle bu ihtiyacını karşılamasını arzu ediyoruz. Ben bu düşüncelerle toplantıya katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İstişare toplantısı, turizm acenteleri ile düzenli olarak toplantılar yapılması ve ilimiz turizmine katkı noktasında fikir alışverişinde bulunması kararı alınarak tamamlandı.