Türk İş ‘Ten Kıdem Tazminatı Açıklaması

Türk İş Elazığ İl Temsilcisi Mehmet Kara, sendikalarının ülke genelinde eş zamanlı yaptığı basın açıklaması ile kıdem tazminatının mevcut haliyle korunmasını istediklerini söyledi. Kara; kıdem tazminatı, Türkiye işçi sınıfının ve Türk-İş'in kırmızı çizgisidir" dedi.

Türk İş ‘Ten Kıdem Tazminatı Açıklaması

Türk-İş tarafından kıdem tazminatı ile ilgili 81 ilde eş zamanlı olarak basın toplantıları düzenledi.

Elazığ Türk İş Temsilcisi Mehmet Kara, beraberinde sendikaya bağlı başkanlar kameralar karşısına geçti ve kıdem tazminatı ile ilgili görüşlerini bildirdi.

Pandemi süreci ile birlikte çalışma hayatında meydana gelen sıkıntılarla kıdem tazminatı konusunun gündeme geldiğini ifade eden Mehmet Kara, ortada paylaşılan taslağın olmadığını söyledi.

Türk İş İl Temsilcisi Mehmet Kara, kıdem tazminatının mevcut haliyle korunmasını istediklerini belirterek: kıdem tazminatı Türkiye işçi Sınıfının ve Türk İş’in kırmızı çizgisidir” dedi.

KARA: KIDEM TAZMİNATI, KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR

Türk İş İl Temsilcisi Mehmet Kara, “ İşçiler zaten düşük olan ücretlerinde meydana gelen kayıplarla yaşam mücadelesi vermektedir. İşsizlikle baş etmeye işini korumaya çalışmaktadır. Böyle bir konunun gündeme gelmesi ve tartışılması çalışma hayatının huzuru bozmuştur. Kıdem tazminatı koşulları ve çerçevesi kanunla çizilmiş uzun yıllardan beri fiilen var olan temel bir müessesedir. Türk-İş kıdem tazminatına var olarak yıllardan beri süre gelen görüşünü bugünde muhafaza etmektedir. Türk-İş genel kurullarında oy birliği ile alınan kararımız herkes tarafından bilinmektedir. Alınan kararın arkasındayız. Kıdem tazminatı Türk işçi sınıfının ve Türk-İş’in kırmızı çizgisidir” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137