Bakanlar kurulu kararı ile “Türk “ adını kullanma hakkı alan ve 1959 yılında Ankara Kurulan Türk Kadınlar Konseyi Derneği’nin Elazığ şubesi açıldı.

Yurt dışı ile bağlantıları olan, kamu yararına çalışan apolitik bir yapıya sahip olan derneğin amacı ise Türk Kadınlarının madde ve manevi kalkınmasını sağlamak.

OZAN: KADINLARA KARŞI TÜM AYRIMCILIĞIN KALDIRILASI İÇİN FAALİYETLERDE BULUNMAK

Türk Kadınlar Konseyi Elazığ Şube Başkanı Prof. Dr. Sema Temizer Ozan, “Türk Kadınlar Konseyi Derneği Elazığ Şubesi 13.12.1918 tarihinde resmi olarak açılmıştır. Türk Kadınlar Konseyi Derneği’nin Doğu Anadolu’da açılan ilk şubesi Elazığ olup konseyimizin şube sayısı 20’yi bulmuştu. Türk Kadınlar Konseyi Derneği’nin amacı Türk kadınlarının maddi ve manevi kalkınmasında dayanışmayı sağlamak, kadının statüsünü yükseltmek doğrultusunda çalışmalar yapmak. İnsan hakları, dolaysıyla kadın haklarına, kadın erkek eşitliğine saygı, özellikle kadınlara karşı tüm ayrımcılığın kaldırılası için faaliyetlerde bulunmak” ifadelerini kullandı.

İNAL: KAMU YARARINA ÇALIŞAN BİR DERNEK

Türk Kadınlar Konseyi Genel Başkanı Fatma İnal, “Daha büyüteceğiz ve daha iiy konuma getireceğiz. 60 yıldır ayakta durmak meseleydi. 60 yılı da durduysak inşallah 70-80 yılda da ayakta duracağız. Bu kamu yararına çalışan bir dernek. Bakanalar kurulu kararıyla Türk adını almış, her önüne gelen Türk adını kullanamıyor. Bu şubelerden aldığı destekle Atatürk ilkeleri dışında; Laik, Cumhuriyete bağlı kalarak emin adımlarla yürüyeceğiz” şeklinde konuştu.

HABER: SITKI TAŞEL