Türk Kızılayı İstanbul Şubesi tarafından başlatılan “81 İlde 81 Anaokulu” Projesi, Başbakan Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım’ın katılımıyla Erzincan’da düzenlenen törenle hayata geçirildi.

Törene, ayrıca Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Mustafa Ataş, Cevdet Yılmaz, Vedat Demiröz, AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Bülent Turan ile Erzincan Valisi Ali Arslantaş da katıldı.

Törende konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Afrin operasyonunda sivillerin vurulduğuna yönelik ortaya atılan iddiaları değerlendirdi ve bir tek sivilin burnunun kanamaması için büyük bir titizlikle operasyonların yürütüldüğünü söyledi.

“24 GÜN İÇERİSİNDE HATAY’A GİTTİNİZ Mİ?”

Başbakan Yıldırım yaptığı konuşmada, “El Bab’da olduğu gibi Afrin’de de tek bir sivilin burnu kanamasın diye adeta ilmek dokur gibi o teröristleri bir bir tespit edip, onlar etkisiz hale getiriliyor. Esasında sivillerle ilgili yalan yanlış karalama propagandası yapanlar tek gözlükle bakıyorlar. Şu harekatın başladığı günden geçen 24 gün içerisinde Hatay’a gittiniz mi? Reyhanlı’ya gittiniz mi? Kırıkhan’a, Kilis’e gittiniz mi? Orada yok olan hayatları gördünüz mü?” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZ İÇİN ÇOK GÜZEL BİR HİZMETİ BAŞLATACAĞIZ”

Başbakan Binali Yıldırım, eğitim alanındaki yatırımlardan bahsetti ve Türk Kızılay’ının projesine de değinerek, “İşimiz gücümüz var. Tarlamız var. Önce onları görelim, sonra da okula gitsin diyorlardı. Ama nereden nereye. Şimdi artık çocuklarımız 3 yaşından başlıyor 5, 6 yaşına kadar okula hazırlık dönemini geçiriyor. Okula gitmeden birçok şeyde birçok alanda kendisini hazır hale getiriyor. Burada eğitim için, çocuklarımız için çok güzel bir hizmeti az sonra başlatacağız. Bu okulların yapılmasında, bu projenin dizaynında emeği geçen bağışçılara, vesile olanlara, Türk Kızılay’ına, İstanbul şubesine, Başkanına ve ekibine teşekkür ediyorum. İnsanın evlatlarına teşekkür etmesi zordur” diye konuştu.

“BUGÜN HİZMETLE ANILAN BİR TÜRK KIZILAYI VAR”

Yıldırım, Kızılay’ın AK Parti iktidarıyla birlikte önemli bir mesafe kat ettiğini söyleyerek, “Erzincan tekli eğitime geçti. İstanbul’da biraz daha işimiz var. Ankara’da toparladık. Orada da az da olsa işimiz var. İnşallah bu hedefimizi tutturacağız. Türk Kızılayı’nın son 15 yılda AK Parti iktidarında nerenden nereye geldiğini hep beraber görüyoruz. Arakan’a gittik, orada Türk Kızılayı var. Komşularımızda deprem oluyor hatta bazılarında oranın kendi kurumları daha deprem yerine varmadan bizimkiler gidiyorlar. Ama bu Türk Kızılayı AK Parti iktidarından önce hep kötü hatıralarla, kötü işlemlerle hatırlanırdı. Makam, mevki kavgasına kurban gitmiş bir Kızılay vardı. Bugün ise hizmetle anılan, içeride ve dışarıda sosyal sorumluluk projeleri ile anılan bir Türk Kızılayı var” şeklinde konuştu.

Başbakan Yıldırım, toplu açılış kapsamında bazı illere video konferans yoluyla bağlandı, bağışçılar ve şehit aileleriyle de sohbet etti.

Proje Elazığ’da da Doğukent Mahallesi'nde Şehidimiz Fethi Sekin adıyla hayata geçirildi. İlçede yapılmış olan okul için Elazığ’da düzenlenen törene telekonferansla bağlanan Başbakan Yıldırım, Vali Çetin Oktay Kaldırım’dan okul ile ilgili bilgiler aldı.

“HEM BU HİZMET İÇİN HEM ŞİMDİYE KADAR YAPTIĞINIZ HİZMETLER İÇİN ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ”

Vali Kaldırım yaptığı açıklamada, “5 Ocak’ta İzmir adliyesine gerçekleştirilen hain saldırıyı kahramanca önleyen gururumuz Fethi Sekin’in adı tensiplerinizle bu okula verildi. Yanımda da ailelerini temsilen babaları burada. Mehmet Zeki amcamız burada. Hayırseverimiz burada. Elazığ’ımız adına hem bu hizmet için hem şimdiye kadar yaptığınız hizmetler için şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

“MİLLET OLARAK ONUNLA GURUR DUYUYORUZ”

“Fethi Sekin bizim kahramanımız” diyen Başbakan Yıldırım, Millet olarak Sekin ile gurur duyduklarını söyledi ve ardından şehidimizin babasıyla sohbet ederek, “Fethi Sekin bir kahramanımız. O bizim Fethi Sekin polisimiz. O bir kahramanımız. O İzmir’i, yüzlerce sivil insanın hayatını kurtarmak için kendi hayatından vazgeçti. Hayatını feda etti. Millet olarak onunla gurur duyuyoruz. İsmini yaşatmak için bu okulun adına, onun adını verdik. Şehidimizin babasının da duygularını öğrenmek istiyorum” diye konuştu.

Fethi Sekin’in babası Mehmet Zeki Sekin ise şöyle konuştu: “Şehidimin çocukları, babasının isminin İzmir adalet sarayına verilmesini istiyorlar. Ben de istiyorum.”

“GAKGOŞLAR ONU SEVİYOR BİZİ SEVMİYOR HERHALDE”

Bunun üzerine Başbakan Binali Yıldırım, “Vali bey durmadan Semiha hanıma methiyeler gönderdi. Gakgoşlar onu seviyor bizi sevmiyor herhalde. Bu kadar üstüne basa basa söylediğine göre sebebini açıklamak gerekiyor. Semiha Hanım Elazığ yatılı öğretmen okulunda okuduğu için beni tanımadan önce onları tanıdı. Dolayısıyla onlar daha avantajlı. Hayırlı uğurlu olsun. Hayır sahiplerine de teşekkür ediyorum”  dedi.

Ardından Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Dumandağ, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbettin Demirdağ, İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, Şehidimiz Fethi Sekin’in babası Mehmet Zeki SekiN’in katılımıyla okulun açılış kurdelası kesildi.

81 ilde yapılan anaokulları Türk bayrağının simgeleri olan ay ve yıldızı esas alan mimari bir yapıda inşa edildi. 350 metrekare kapalı, 110 metrekare açık alana kurulan n Türk Kızılayı Anaokullarında çocukların gelişimi için tüm eğitimi ve oyun birimleri tam kapasiteye sahip.

VİDEO