18 Ağustos 2016 yılında Elazığ tarihinde bir ilk gerçekleşmiş, terör örgütleri tarafından Elazığ Emniyet Müdürlüğü patlatılmıştı.

Yaklaşık 2 senedir kullanılmayan arsa için TOKİ ikinci kez ihaleye çıkıyor... TOKİ'nin konut ve ticari alan olarak ihaleye çıkacak olmasına tepki geldi. Konuyla ilgili Elazığ Türk Ocakları bir basın bildirisi yayınladı.

“O ALAN KONUT VE TİCARİ ALAN OLARAK DEĞERLENDİRİLMEK ÜZERE SATIŞA ÇIKARILMIŞTIR”

Yayınlanan basın bildirisinde, “18 Ağustos 2016 yılında Elazığ Emniyet Müdürlüğüne yapılan terör saldırısı sonucu 3 vatan evladını şehit vermiş, onlarca polis memuru kardeşimiz ise yaralanmıştı. Elazığ tarihinde eşine az rastlanır bir saldırı olan bu alçak saldırı sadece Emniyet teşkilatımıza yapılan bir saldırı olmayıp sonuçları itibariyle oluşturulmaya çalışılan zihinlerdeki Elazığ algısına yönelik bir sinsi gaye taşımakta olduğunu defalarca dile getirmiştik. Dolayısıyla her zaman söylediğimiz gibi aziz şehitlerimizin kanlarının döküldüğü ve şehitlerimizin kan izlerinin bile henüz kaybolmadığı bu alanın imara, ranta, TOKİ’ye kurban edilerek bir beton yığınına ve fırsatçılığa dönüştürülmemesi ve şehitlerimizin aziz ruhlarına yine Elazığ’ın tarih boyu özdeşleştiği vatanseverlik duruşuna uygun olarak “MİLLİ BİRLİK PARKI” veya bu muhtevada bir alan olarak değerlendirilmesi gerektiğini onlarca STK ile birlikte haykırmıştık. Fakat gelin görün ki çıkar, menfaat ve para hırsıyla hareket eden insan yığınları bu talebimizi görmezden gelmiş bugün itibariyle O alan konut ve ticari alan olarak değerlendirilmek üzere satışa çıkarılmıştır. Elbette mücadelemizi burada sonlandıracak değiliz” denildi.

“GAKKOŞLARIN KARAKTERİNE AYKIRI BU ÇIKAR VE MENFAAT ODAKLARINA ARTIK DUR DEYİNİZ”

Türk Ocaklarının yayınladığı basın bildirisinin devamında, “Bu sorumsuz ve yanlış karardan dönülmesi için dün yaptığımız gibi, bugün de, yarın da mücadelemize devam edeceğiz. Biz son kez Elazığ Valimiz başta olmak üzere Elazığ’ın devlet erkânına bir çağrıda bulunmak istiyoruz,  Şehitlerimizin kemiklerini sızlatan, adıyla müsemma olan Gakkoşların karakterine aykırı bu çıkar ve menfaat odaklarına artık dur deyiniz. Kadim Türk yurdu olan bu toprakların aziz insanlarının istek ve taleplerini görmezden gelen; kültürümüze, töremize aykırı olan, tarihi şan ve şerefle dolu izzet abidesi bu şehrin duygularıyla oynanmasına müsaade etmeyiniz. Gerekirse Sn. Cumhurbaşkanımıza kadar çıkar ama bu alanda doymak bilmeyen fırsatçılara bir taş üstüne bir taş bıraktırmayız. Son olarak böyle bir olayla şehitlerimizin kemiklerini sızlatan utanmazlar adına şehit ve şühedadan biz özür diliyor; kendilerini rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz” ifadelerine yer verildi.