Türkiye’de 1912’de kurulan ve 1919 yılında Elazığ’da şube açan Türk Ocakları, Türk Kültürüne hizmet etmeyi sürdürüyor.

Elazığ’da 100 yıldır gerçekleştirdiği faaliyetlerle sağlam nesiller yetiştirilmesine katkı sunan Türk Ocakları, başkan Dr. Birol Bulut ve yönetim kurulu üyeleri, Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semih Erdem ile bir araya geldi.

ERDEM: İLİMİZİN EN ESKİ STK’LARINDAN BİRİ

Cemiyet yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette konuşan Başkan Semih Erdem, “ İlimizin en eski STK’larından biri olan Türk Ocakları güzel bir şekilde temsil ediliyor ve ilimizde Kızılay’dan sonra ki en eski Sivil Toplum Kuruluşu kendileri her ay düzenli olarak aktivite ve seminerler düzenliyorlar bu anlamda katılımcı bir STK olduklarını belirtmek isterim ve kendilerini kutluyorum” ifadelerinde bulundu.

BULUT: FAALİYETLERİMİZİ SÜRDÜRMEYE DEVAM EDİYORUZ

Türk Ocakları Elazığ Şube Başkanı Dr. Birol Bulut, görev süreleri boyunca Türk ocağı ruhuna uygun bir şekilde hizmete devam ettiklerini belirterek, “Biz kültür, sanat, edebiyat gibi alanlarda programlar düzenleyen bir kuruluşuz bizim göreve geldiğimiz tarih 2017 yılının ocak ayı dolayısıyla 3 yılı geride bırakarak Türk Ocağı ruhuna uygun bir şekilde, şanlı mazimize yakışacak bir şekilde çalışmalarımızı ve faaliyetlerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Birçok eğitimler düzenledik geçlerinin kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak ve ilerideki yaşamına siyasi görüşü ne olursa olsun konulara mili ve manevi perspektiften bakabilmeyi ve bu anlam da bilgi beceri edinmeyi amaçlayan programlar düzenledik.

“TOPLUMUN KULAĞI ÇOK ÖNEMLİ”

 Bulut, “Türk Ocakları olarak, Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti gibi çok eski ve köklü bir cemiyetin içinde olmak bizim için onur verici, toplumun haber alma ihtiyaçları vardır çevresinde olup bitenleri öğrenmek ister bu anlamda toplumun kulağı çok önemli dedi ve basın ve yayın kuruluşlarını da önemsediklerini kaydetti.