Hafta kapsamında İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül, Elazığ Zülfü Ağar POMEM Müdür Vekili Murat Daşdelen ve berberindeki heyet Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu’nu makamında ziyaret edip 10 Nisan Polis Hafta’sı hakkında bilgi verdiler.

Ziyarette bir değerlendirme yapan İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül, Emniyet Teşkilatının kuruluşunun 172. Yıl dönümünde Vali Zorluoğlu’nu ziyarete geldiklerini, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk Milletinin emrinde olmaya devam edeceklerini söyledi.

“Emniyet Teşkilatımız Başarılı Operasyonlar Yapıyor”

Polis Teşkilatının kuruluş yıldönümünü kutlayan Vali Zorluoğlu, “Türk Polis Teşkilatının 172. Kuruluş Yıl dönümünü tebrik ediyor ve teşkilat mensuplarının günlerini kutluyorum. Emniyet Teşkilatımız çok önemli hizmetler yürütüyor. Bunları yaparken de hukuk devleti ve demokratik ilkelerden, hak ve özgürlükleri vatandaşlarımızın gerektiği gibi kullanmasından taviz vermemektedir.  Özellikle son dönemde yurt genelinde ve ilimizde Emniyet Teşkilatımızın çok başarılı operasyonları olmaktadır” dedi.

Emniyet teşkilatımızın özellikle 15 Temmuz darbe girişimin ardından başlattığı çalışmalarla kendi içerisinde olan ve dışarıdan, başka odaklardan emir alan, teşkilat dışı birtakım odaklarla birlikte hareket eden emniyet mensupları teşkilattan tasfiye ettiklerini belirten Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, “O günden sonra gördük ki tüm Türkiye genelinde Emniyet Teşkilatı çok daha sonuç alıcı operasyonlar yapmaya başlamıştır, Elazığ’da polis sayısı eskiye göre daha az olmasına rağmen Emniyet Teşkilatımız, gerek asayiş, gerekse de terör ve uyuşturucu operasyonlarında daha verimli, daha sonuç odaklı operasyonlar yapmaktadır ”dedi.

 Emniyet Teşkilatımızın milletimizin gözünde ve gönlünde ayrı bir yerinin olduğunu vurgulayan Vali Zorluoğlu, 15 Temmuz’da Emniyet Teşkilatının darbecilere karşı yaptığı mücadele bu yeri daha özel bir noktaya taşımıştır diyerek bütün Emniyet Teşkilatı mensuplarını tebrik etti.

İlimizde çok başarılı çalışmalar yürütüğünü, FETÖ ile mücadelede gerek kamuda gerekse özel sektörde bu örgütle iltisaklı olanların açığa çıkarılmasında önemli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, “Çalışmalar henüz bitmedi ama önemli bir noktaya gelmiş durumdadır. Yine PKK, KCK, DEAŞ gibi terör örgütlerine yönelik amansız mücadele devam etmektedir. Terör örgütlerinin kırsal ile şehir arasındaki bağlar koparılmıştır. Bu operasyonlarda çok sayıda örgüt mensubu, irtibatlısı ve sempatizanı gözaltına alınarak adalet teşkilatına teslim edilmiştir”dedi.

Emniyet Teşkilatının uyuşturucu ile mücadelede de önemli başarılar sağladığına değinen Vali Zorluoğlu, yapılan operasyonlarda çok miktarda uyuşturucunun ele geçirildiğini, mücadelenin yoğun şekilde sürerek zehir tacirlerine yönelik operasyonların aralıksız devam edeceğini belirtti.