Turkcell'in Yeni Genel Müdürü’nden Fiber Altyapı Açıklaması

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, şirketin gelecek planları hakkında açıklama yaptı.

Turkcell'in Yeni Genel Müdürü’nden Fiber Altyapı Açıklaması

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, geçtiğimiz günlerde Turkcell’in hedeflerini ve vizyonunu tüm kamuoyuna duyurdu. Özellikle internet konusuna değinen Erkan, ortak altyapı fikrinden de bahsetti ve müşteri odaklı bir çalışmanın gerekliliğini belirtti.

Erkan’ın ‘müşteri odaklı’ konuşması ise şu şekilde gerçekleşti:

“Önümüzdeki dönemde müşteri odaklı yaklaşımımızı güçlendirerek, yeni akıllı teknolojilerimizle müşterilerimizin hayatlarına değer katmaya devam edeceğiz. Satış kanalımızı Bireysel, Kurumsal ve Uluslararası olmak üzere 3 ana odak üzerinde yeniden şekillendirdik. Temel değişim amacımız müşterimizle daha güçlü bir duygusal ilişki içinde olduğumuz bir organizasyona ulaşmak.”

Bu konunun ardından Türkiye’deki bağlantı sorunlarına ve internetin dağıtılmasına ilişkin yorumlarda bulunan Murat Erkan, şu ifadeleri kullandı:

“Turkcell olarak yıllardır ortak altyapı konusunun önemini her fırsatta dile getiriyoruz. Ülkemizde yaklaşık 20 milyon hane var. Şu anda fiberin ulaştığı hane sayısı ise yaklaşık 5 milyon. Acilen 15 milyon haneye daha fiber ulaştırmamız gerekiyor. Maalesef bu alanda atalet içerisindeyiz. Sektördeki tüm oyuncuların sahip oldukları fiber altyapıları paylaşarak bundan sonra yapacakları altyapı yatırımını ortak yapması gerekli. Bu altyapıları bizlerin ayrı ayrı yatırım yaparak tamamlamasının maliyeti 13-15 milyar dolar olur. Bu da ülke kaynaklarının israfı demek. Hâlbuki hem mevcut altyapıyı paylaşıp hem de bundan sonraki yatırımları beraber yaparsak bunun maliyeti 2-2,5 milyar dolar olur.”

Son olarak Türkiye’de 5G konusunda değinen Murat Erkan, 1 Nisan 2019’da 4.5G şebekesi üzerinden İstanbul Ankara ve İzmir’deki örnek canlı sahalara 5G sinyalini verdiklerini belirtti ve Türkiye’nin bir an önce 5G ile buluşması için olan güçleriyle çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137