TÜBİTAK tarafından bu yıl 15.’si düzenlenen ortaokul öğrencileri araştırma projeleri yarışmasına 15 bin 674 proje başvuru yapıldı.

Bölgesel aşamayı geçen 204 projenin sahibi 304 öğrenci ise final yarışmalarına katılmaya hak kazandı.

TÜRKİYE 3.SÜ OLDULAR

Elâzığ Doğukent Ortaokulu öğrencileri Ayşe Altundal ve Zeynep Orman'ın matematik öğretmeni Vildan Cihan danışmanlığında hazırladığı "Ben Başlattım Sen Tamamla, Değerlerimizi Unutma" projesi değerler eğitimi alanında Türkiye 3.’sü olarak ödül almaya hak kazandı.      

20 Ekim 2021 tarihinde, Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde gerçekleşen ödül töreninde ödüllerini Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal'dan alan öğrenciler büyük mutluluk yaşadılar.

Ödül töreninde Elazığ Eski Valisi ve şimdiki Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu öğrencilerimizi ve danışman öğretmen Vildan Cihan ile okul müdürü Alpay Güler’i Elazığ’ın eğitim alanındaki bu başarısından mutluluk duyduğunu dile getirerek tebrik etti.

DEĞERLERİN YAŞATILMASI HEDEFLENDİ

Değerler eğitimi alanında ödül almaya hak kazanan " Ben Başlattım Sen Tamamla, Değerlerimizi Unutma." projesi ile salgın sürecinde oluşan kısıtlamaların en az hasarla atlatılması, arkadaşlık ilişkisinin canlanması ve değerlerimizin yaşatılarak gelecek nesillere aktarılması hedeflendi.