Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Elazığ’a geldi.

Başkan Feyzioğlu’nu, havalimanında Elazığ Baro Başkanı Mustafa Yentur ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

FEYZİOĞLU: İNSANLAR GELECEKLERİNE DAHA ÇOK GÜVENMEK İSTİYORLAR

Kentte bir dizi programlara katılacak olan Başkan Feyzioğlu, Elazığ’ı özlediğini belirterek, “Elazığ’ı özlemiştik. Epeydir gelemedik. Ben Türkiye’yi 6 tam tur gezdim son 7-8 yılda. Artık 7. Turdayım. Başkanımız seçildiğinde gelememiştik. İlk olarak hayırlamaya geldim. Elâzığ gelişmekte olan bir şehir, 6. Bölge. Yatırım alıyor. Ama sorum şu, Elâzığ’ın çok gelişmesini ister misiniz? Elâzığ’ın refah seviyesi çok yüksek olan bir il olmasını ister misiniz? Cazibe merkezi olmasını ister misiniz? Çok basit herkes ister kendi şehrini böyle olmasını. Bunun için ne lazım Türkiye’de biliyor musunuz? Yargı reformu lazım. Başka çaresi yok. Çünkü Türkiye’de insanlar geleceklerine daha çok güvenmek istiyorlar. Geçen gün Konya’daydım. Sokakta özellikle sordum ne istiyorsunuz diye. O kadar güzel ve o kadar anlamlı cevaplar ki, geleceğimize güvenmek istiyoruz. Peki, ne sağlar bir insana geleceğe güven? Çocuklarının geleceğinin güvenini ne sağlar? Yargı reformu sağlar. Yargıya güven sağlar. Şimdi yargı reformu ilan edildi. Sayın Cumhurbaşkanımızda bunun yapılacağını söyledi. Ama ilk paketin Temmuzda gelmesi gerekiyordu gelmedi” dedi.

FEYZİOĞLU: TÜRKİYE’YE BİR MESAJIMIZ VAR

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu, yargının sökülen çivilerinin tek tek yeniden yerine takılması gerektiğini ifade ederek, “Bizim buradan sizin aracılığınız ile tüm Türkiye’ye bir mesajımız var. Eğer ilinizde refah istiyorsanız, çocuklarınızın güvenilir bir ülkede, hukukuna güven duyduğunuz bir ülkede, iş bularak, alın terinin karşılığını alarak yaşamasını istiyorsanız bu yargının sökülen çivilerini yerine tek tek takmamız lazım. Bu çivileri biz sökmedik. Geçmişi de bir kenara şimdilik koyduk. Dedik ki tamam olan oldu. Şimdi hadi bakalım bu çivileri yerine takalım. Adalet bakanlığımızın harikulade bir çalışması oldu. Herkesi de katarak bir çalışma. Gerçekten ben son 25 seneyi katarak söyleyebilirim. Bu kadar geniş katılımlı bir çalışma çoğulcu katılımcı demokrasi anlayışını harekete geçiren bir çalışmayı ben görmemiştim” diye kaydetti.

FEYZİOĞLU: KES YAPIŞTIR TUTUKLAMALARI ÖNLEMEMİZ LAZIM

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, “Bu yol haritasını sayın cumhurbaşkanının külliyede milletimize söz verdiği ve bir yol haritasına bağlı bu çalışmanın kanunlarla hayata geçmesi lazım. Görev meclisimizde. 18 Temmuz’da tatile girecekmiş. Hiçbirimiz gitmeyelim. Bizde gitmeyelim. Onlarda gitmesi. Bunu çıkartalım. Hazır, her şey hazır. Bu iş eylül sonuna ekime bırakıldı mı tadı kaçar. Bu ülke ifade özgürlüğü güvence altına alınsın istiyor.  İfade özgürlüğünü güvencede oluşunda sorun var mı var. Çünkü yargı reformunda bizzat sayın cumhurbaşkanımız dedi ki biz bunu güvence altına almak zorundayız daha da güvenceli olmalıyız. Tutuklamada sorun var mı var.  Keyfi tutuklama var mı bu memlekette var. Yargıya insanlarımız gönül rahatlığı ile güvenebiliyor mu hayır. O zaman meclisimizin yapacağı daha önemli bir iş var mı?  Bu reformun hemen her çalışması hazır. Biran önce kaliteli hukuk eğitimini öğretimini verebilmek için bizim hukuk fakültesinden mezun olan kardeşlerimize bir baraj sınavı getirmemiz lazım. Eğitim öğretim seviyesini arttırmamız lazım. Kes yapıştır tutuklamaları önlememiz lazım. İfade özgürlüğü ile bağlantılı her suçta istinafın üstüne Yargıtay denetimini getirmemiz lazım. Bütün bunları kim yapacak? TBMM yapacak. Kim söz verdi? Türkiye Cumhurbaşkanı. Biz bekliyoruz. Biz katkı sunmaya hazırız. Şu ana kadar sunduk. Ama henüz meclise bunun ilk paketinin gelmemiş olması açıkçası bizi üzdü” ifadelerine yer verdi.

FEYZİOĞLU: 5-10 GÜN SONRA TATİLE ÇIKSAK HİÇBİR ŞEY OLMAZ

Milletin bir beklenti içerisinde olduğunun altını çizen Başkan Feyzioğlu, “Buradan Elazığ’dan TBMM’ye seslenmek istiyorum. Lütfen şu tatili biraz geciktirelim. 5-10 gün sonra tatile çıksak hiçbir şey olmaz. Zaten hepimiz Türkiye için çalışıyoruz. Türkiye için yaşıyoruz. Gelin şunu çıkartalım. Milletimiz bir beklenti içine sokuldu, o beklentini gereğini yerine getirmezsek çok yanlış olur, hayal kırıklığı olur. Ekim çok geç. Şimdi bekliyoruz” açıklamalarında bulundu.