Türkiye'de 519 Plaj Mavi Bayrak Aldı!

2021 yılının mavi bayraklı plajları açıklandı. Uluslararası Mavi Bayrak Jürisi’nin verdiği oylarla belirlenen sonuçlara göre İspanya 614 plaj ile ilk sırada, Yunanistan 545 plaj ile ikinci sırada yer aldı. Türkiye ise 519 plaj, ile dünya üçüncüsü oldu. Bir zamanlar Türkiye’nin Mavi Bayraklı tek gölü olan Hazar Gölü de tekrar mavi bayraklı günlerine geri dönmeyi bekliyor. 

Türkiye'de 519 Plaj Mavi Bayrak Aldı!

Turizm sektörü için oldukça önemli olan Mavi Bayraklı plajların sayısı belli oldu.

Dünya genelinde; İspanya 614 plaj ile ilk sırada, Yunanistan 545 plaj ile ikinci sırada yer aldı. Türkiye ise 519 plaj, 22 marina, 6 bireysel yat ve 10 turizm teknesi ile dünya üçüncüsü oldu. Türkiye’nin ardından listede dördüncü sırada İtalya, beşinci sırada da Fransa yer aldı.

Türkiye 2020 yılında da Mavi Bayrak listesinde üçüncü sırada yer almıştı. Ancak önemli bir fark var; 2020’de Türkiye’de 486 plaj, 22 marina ve 7 yat Mavi Bayrak kazanmıştı. Bu yıl ise plaj sayısı 33 artarak 519’a çıktı. Geçtiğimiz yıl Mavi Bayraklı plaj sayıları Antalya'da 206, Muğla'da 105, İzmir'de 52, Aydın’da 35, Balıkesir'de 31, İstanbul'da 2, Samsun'da da 13 idi.

BARTIN DA MAVİ BAYRAK ALDI

Bu yıl ise Antalya 213’e yükselirken, Muğla 106, İzmir 66, Aydın 39, Balıkesir 36 Mavi Bayraklı plajın sahibi oldu. Çanakkale, Kırklareli, Kocaeli, Düzce, Ordu, Mersin ve Van illerinin yer aldığı Mavi Bayrak listesine 2021’de Türkiye’den Bartın da dahil oldu.

HAZAR GÖLÜ YILLARDIR MAVİ BAYRAK BEKLİYOR

Daha önceki yıllarda Sivrice ilçesinde bulunan Hazar Gölü’nün de Mavi Bayrağı vardı. Ama gölün hızla kirlenmesi, bakımsız kalması ve yetkililerin yeterince ilgilenmemesi nedeniyle Hazar Gölü’ndeki Mavi Bayrak alındı. Bir zamanlar Türkiye’de denize kıyısı olmayan tek mavi bayraklı yer Hazar Gölü olurken şimdilerde yerini Van Gölü’ne bıraktı.

HAZAR GÖLÜ’NÜN YERİNİ VAL GÖLÜ ALDI

Denize kıyısı olmadığı halde Türkiye'nin tek mavi bayraklı plajı olan Van Gölü kıyısındaki Mollakasım Halk Plajı, bu yıl da listede kendine yer buldu. Denizden yüksekliği yaklaşık bin 700 metre, yüzölçümü 3 bin 713 kilometrekare, derinliği ise yaklaşık 500 metreyi bulan Van Gölü, her geçen yıl gelişmeye devam ediyor.

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2021, 19:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Mthn
Mthn - 3 yıl Önce

İşte size Elazigin bir yüz karası daha... tepeden tırnağa kötü yonetildiginin bir kanıtı daha Elazığ her yönden 50 sene geriye götürüldü gözu olup da görmeyenlere duyurulur..sonra da bazı yetkili abilerimiz çıkar der şöyle turizmi hareketlendirecegiz böyle yapacağız... göl olmayan iller yapay göl yapar onu yapar bunu yapar biz elimizdekini 50 sene geri götürürüz..

Mthn
Mthn @Mthn - 3 yıl Önce

Bakıyorum yorum yapan arkadaşlar sonuca takılmış..tamam da arkadaş doğru zaten sonuç kötü sonuca takilmayalim bu hale gelmesinin sebebi ne o açık deil mi...Elazığ iyi yönetilen bir il olsaydı bu durum olur muydu niye kimse bu açıdan bakmıyor..şehrin ve ilçenin ileri gelenleri buraya baksaydi bu dura gelir miydi

mert
mert @Mthn - 3 yıl Önce

gölün neyi varki bayrak alsın.sürek köyü tarafında yapılan kamelyaları bok götürüyor ayyaş yeri olmuş

...
... - 3 yıl Önce

Suyun yüzeyinde bok yüzüyor. Nasıl mavi bayrak alacak. Alacağı bayrak kahverengi bayrak olur.

Yvz
Yvz - 3 yıl Önce

Gölmüş.Ailemizle gidip bi piknik yapamıyoruz. Nerde bi çakal çukal varsa yanlarındada aynı ayarda birileri her agacın altı dolu. Serseri kopuk hepsi orda. Temizlik desen zaten bok götürüyor. Mavi bayrakmış tevvvv.

Ethem Gülbay
Ethem Gülbay - 3 yıl Önce

Gölün bu hale gelmesinin sebebi iller bankasının yaptığı kanalizasyon projesidir. Gölün su seviyesi yükseldiği için bu kanalizasyon hattı tamamen su altında kalmış ve çalışmayıp civardaki onbin yazlık nüfusun bütün pis suyu göle akmaktadır. Şehrin şu andaki yöneticilerinin bu işi çözecek bir para kaynağı yoktur. Bu depremle gölün suyu beş metre yükselerek dahada güzelleşmiştir.

Evet
Evet - 3 yıl Önce

Elazığ yarayı yemiş ;) ;) vekiller çalışmamış ama bizim millet oy vermiş.Türkiye’nin en güzel 10 şehrinden biri olan Elazığ 50 yıl geriye gitmiş.Sonuç ne mi olur.Seçim zamanı ofislerde çay yemek var ücretsiz yine vekillere köpeklik ederiz

Anonim
Anonim - 3 yıl Önce

Kendi kaderine terk edilmiş bir göl ve çevresine adamlar bir de bayrak mı versin?

SIRADAKİ HABER

banner137