Türkiye erken seçim olacak mı? sorusuyla çalkalanırken siyasilerden açıklamalar ardı ardına geldi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin Meclis grup toplantısında 'erken seçim' için çağrıda bulundu. Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilleri seçimlerinin erkene alınarak 26 Ağustos 2018 tarihinde yapılmasını önerdi.

BAHÇELİ: MHP SEÇİMLERİN ERKENE ALINMASINDAN YANA TAKDİRİNİ KULLANMAKTADIR

MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi henüz tam devreye girmedi. Türkiye'nin 3 Kasım 2019'a kadar dayanması kolay değildir. 3 Kasım 2019'u beklemek mümkün değildir. 3 Kasım 2019'a kadar ulaşmak her dakika zorlaşmaktadır. Partimiz mahalli idareler seçimleri hariç geçerli olan Cumhur İttifakı vardır. Türkiye'nin bekası açısından Cumhur İttifakı'nın korunması elzemdir. İttifakın başarıyla seçimlerden çıkması için toplumsal olayların iyi takip edilmesi, atılan adımların verilere göre atılması gerekmektedir.  Ülkemizin Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ne geçmesi acil bir hal almıştır. 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi'nden sonra neyle muhattap kalacağı belli değildir. Bilinmelidir ki, gerekli uyum yasalarının çıkarılmasının ardından MHP seçimlerin erkene alınmasından yana takdirini kullanmaktadır. 26 Ağustos 2018 günü Türk milleti yeni bir zafer ruhuyla sandığa gidip hem cumhurbaşkanını hem de milletvekili genel seçimiyle Türkiye düşmanlarına gereken dersi vermesi en makul yoldur” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: SÖYLEYECEK BİR ŞEYİM YOK

MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin bu açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Sayın Bahçeli ile yarın 13.30'da Külliye'de görüşmemiz olacak. Görüşmemizde gerek bu süreçle ilgili gerek bu tür açıklama ile ilgili; orada değerlendiririz. Şu anda benim herhangi söyleyecek bir şeyim yok. Söyleyeceklerimi zaten grupta söyledim” dedi.

KILIÇDAROĞLU: OLACAK İNŞALLAH

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise konuyla ilgili “Seçim diyorlar ya olacak inşallah' diyen Kılıçdaroğlu, "Vatandaş bıktı artık, gönderecek bunları inşallah. Bu devleti kim yönetiyor, dış güçler yönetiyorsa senin fonksiyonun ne? Badem sütü içmek mi? Onların sözcüsü konuştu seçim yapalım diye. Vatandaş bizi göndersin diyorlar. Ben yönetemiyorum diyorlar artık. Bunu itiraf ediyorlar” ifadelerini kullandı.

TEZCAN: HODRİ MEYDAN

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan,  “Türkiye çok ciddi bir sıkışmışlık içinde. Hem ekonomik hem toplumsal barış hem adalet anlamında bu sorunların tek sorumlusu tek adam rejimi. Göndermenin yolu da sandık. Erken seçime her zaman hazırız. Hodri meydan diyoruz. Bir hükümet sözcüsü var, bir AK Parti sözcüsü var, bir de tek adam koalisyonu sözcüsü var. Tek adam koalisyonu sözcüsü çağrıyı yaptı. Hükümet sözcüsü, 'Yetkili kurullarımız değerlendirecek' dedi. Tek adam koalisyonu sözcüsü erken seçim çağrısı yaptı. Biz hodri meydan diyoruz. Milletimize de güveniyoruz. Bu tek adam koalisyonunun büyük ortağı Erdoğan ve partisinin sözcüsü ne diyor bekliyoruz. Yetkili kurulları görüşsünler bakalım. Kanaatleri neymiş bakalım. Biz hodri meydan diyoruz” dedi.

AKŞENER: TELAŞLANACAK BİR DURUM YOK

Konuyla ilgili açıklama yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise “Biraz evvel grup toplantıları yapıldı. Sayın Bahçeli'nin 26 Ağustos ile ilgili seçim talebini hep beraber duyduk. Eminim hepinizin kafasında 'İYİ Parti ne düşünüyor' diye bir soru vardır. Bizim açımızdan telaşlanacak bir durum yoktur” dedi.