Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s’un (S&P) Türkiye’nin notunu düşürmesine ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede “Alınan bu kararın politik yaklaşımda ziyade yanlış anlamadan kaynaklandığına inanmak istiyoruz” dedi.

“TÜRKİYE GÜÇLÜ EKONOMİSİNİ İSPATLAMIŞ BİR ÜLKEDİR”

Elazığ TSO Başkanı Arslan konuya ilişkin değerlendirmesinde, “Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P tarafından Türkiye'nin kredi notunun BB-'ye düşürülmesi kararının politik bir yaklaşımdan ziyade eksik bilgi ve yanlış değerlendirme sonucu alındığına inanmak istiyoruz. Türkiye ekonomisi 2017’de gösterdiği yüksek büyüme, istihdam ve ihracat artışıyla güçlü ve sağlam yapısını ortaya koymuştur. Dolayısıyla alınan bu karar Türkiye ekonomisinin durumunu eksik ve yanlış yansıtmaktadır. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde Türk iş dünyası olarak buna en güzel tepkiyi, bu haksız analizi dikkate dahi almadan, tüm olumsuz yaklaşımlara kulağımızı tıkayıp, ekonomik faaliyetlerimizi artırmaya devam ederek vereceğiz” dedi.

“TÜRKİYE OLUMSUZ BEKLENTİ İÇİNDE OLANLARIN TAHMİNLERİNİ BİR DEFA DAHA BOŞA ÇIKARTACAK”

“Yaklaşık 1,5 ay sonra açıklanacak 2018 ilk çeyrek ekonomik büyüme oranıyla tüm kredi derecelendirme kuruluşlarına yaptıkları yanlış hesapları göstereceğimize inanıyorum” diyen Başkan Arslan, “Hükümetimizin, ekonomimize yön veren tüm kurumlarımızın ve iş dünyası olarak bizlerin beklenti ve hedefi, bu yılın ilk çeyreği itibariyle ekonomideki büyümeyi yüzde 7’nin üzerinde gerçekleştirmektir. Bu sayede Türkiye olumsuz beklenti içinde olanların tahminlerini bir defa daha boşa çıkartacaktır. Türkiye’nin ne kadar dinamik ve üretken olduğunu bir kez daha ispatlayıp, inşallah tüm dünyaya çok güçlü bir mesaj vermiş olacağız” şeklinde konuştu.