Türkiye Malatya'yı Konuşurken, Elazığ'da da Yaşanmış!

Malatya Yeşilyurt Belediyesi tarafından Almanya’ya gönderilen 45 kişiden 43’ü geri dönmemişti. Türkiye bu olayı konuşurken Elazığ’dan da aynı şekilde Almanya’ya giden kişilerin olduğu öğrenildi. Yeni gelişme uzun süre Elazığ’da konuşulacağa benziyor.

Türkiye Malatya'yı Konuşurken, Elazığ'da da Yaşanmış!

Malatya'da Yeşilyurt Belediyesi'nin “çevre eğitim için” geçen yıl Almanya'ya gönderdiği 45 kişiden 43'ünün geri dönmediği ortaya çıkmıştı.

MALATYA’DAN ALMANYA’YA GİDEN 45 KİŞİDEN 43’Ü GERİ DÖNMEDİ

Malatya Valiliği konuya ilişkin soruşturma başlatıldığını duyururken Yeşilyurt Belediyesi de bir açıklama yaparak idari soruşturmanın sürdüğünü bahse konu olan gezi ile ilgili belediye meclisinde grubu bulunan tüm siyasi partilerin oy birliği ile inceleme gezisinin düzenlendiği belirtildi. Türkiye bir süredir Yeşilyurt Belediyesi tarafından Almanya’ya gönderilen ancak bir daha geri dönmeyen 43 kişiyi konuşuyor.

AYNI OLAY ELAZIĞ’DA DA YAŞANDI

Türkiye’nin konuştuğu bu olay daha gündemdeki sıcaklığını korurken olayla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Alınan bilgiye göre Malatya’da yaşananların aynısı Elazığ’da da yaşandı.

ELAZIĞ’DAN 2 BELEDİYE AYNI USÜLLE VATANDAŞ GÖNDERDİ

Şuanlık edinilien bilgiye göre Elazığ’daki iki belediye aynı usülle Elazığ’dan Almanya’ya 2 ayrı grup gönderdi. Arıcak İlçe Belediyesi ve Üçocak Belde Belediyesi’nden Almanya’ya hazırlanan proje kapsamında toplam 106 kişi gönderildi.

Her iki belediye ile ayrı ayrı yapılan protokol anlaşımasında şu ifadeler yer aldı:

Almanya Köln kentinde yaşayan Türk – Alman vatandaşı olan iş adamı sayın Mehmet Feyyaz Kargılı tarafından Arıcak belediyesi ile Kuzey – Ren Westfalya Eyaleti Senatosu ve bazı Almanya’daki belediyeleri arasında bir köprü oluşturmak amacı ile 17.12.2019 – 26.12.2019 tarihleri arasında Arıcak Belediyesi ve Arıcak Kültür ve Dayanışma Derneği üyeleri ve yöneticilerinden oluşan bir ekip Almanya – Köln’de çevre ve kültür ile alakalı “Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek” adlı proje kapsamında yapılacak çeşitli etkinlikleri yerinde görmek amacı ile toplam 53 kişilik gurubu Köln’de görmek ve ağırlamak istediklerini belirtmişlerdir.

İş bu işbirliği protokolü aşağıda imzası bulunan kişi veya kurumlarca 11.12.2019 tarihinde imza altına alınmıştır

KONU ULUSAL GÜNDEMDE

Yapılan bu protokelle Malatya’da olduğu gibi Elazığ’dan da Arıcak ve Üçocak Belediyeleri tarafından toplamda 106 kişi Almanya’ya gönderildi.

Konuyu gündeme Haber Türk Gazetesi yazarı Sevilay Yılman getirdi. “Skandalın boyutları çok daha büyük!” başlığıyla konuyu gündeme taşıyan Yılman şu ifadeleri kullandı;

GAZETECİ SEVİLAY YILMAN’IN KÖŞESİ

Zaten tahmin etmiştim haberi araştırırken sistemin açığını bulup belediye aracılığı ile yapılan insan kaçakçılığında tek adresin Malatya’nın Yeşilyurt İlçesi olmadığını…

Yanılmamışım…

Bugün kaleme almış olduğum; “Belediye eliyle insan kaçakçılığı mı gerçekleşti?” başlıklı yazım üzerine tarafıma aktarılan belge ve bilgileri de sıcağı sıcağına paylaşmak istedim değerli okurlarım.

Şu an elimde var olan belgeler Tokat/Erbaa, Van/Tuşba, Elazığ/Arıcak, Elazığ/Üçocak ve Bursa/ Yıldırım belediyelerinde Malatya Yeşilyurt Belediyesi ile aynı yöntemle Almanya’nın değişik şehirlerine vize gerektirmeyen hizmet pasaportu/gri pasaportla yüzlerce insanın Avrupa’ya kaçırıldığını ispatlıyor.

Kaynaklarım; “Çevreye duyarlı bireyler yetiştirmek” başlığı adı altında hayata geçirilen bu skandal organizasyonun boyutlarının sanılandan ya da bilinenden çok daha fazla olduğunu ve bu yolla da bugüne kadar 1000’in üzerinde insanın yurt dışına çıkarıldığını öne sürüyor.

Bir yetkili; “İçişleri Bakanlığı soruşturmayı sürdürürken, kazdıkça olayın vahametini görüyor ve incelemeyi derinleştirecek” diyor.

Bu arada değerli okurlarım bugünkü yazımda Malatya/Yeşilyurt Belediyesi’nde; “Çevreye duyarlı bireyler yetiştirmek!” adı verilen projeyi hayata geçirerek belediye aracılığı ile insan kaçakçılığı organizasyonunun mimarının Bingöl’ün AK Partili Servi Beldesi eski belediye başkanı Ali Ayrancı olduğu iddialarını da aktarmıştım sizlere.

Görüştüğüm polis kaynaklarımdan diğer belediyelerde yapılan organizasyonlarda da dahli olabileceği şüphesiyle soruşturmanın Ayrancı ismi üzerinde yoğunlaştırıldığını öğrendim.

Son genel seçimde Bingöl’den AK Parti milletvekili aday adayı olan Ali Ayrancı’nın halen Bingöl Belediyesi’nde imar müdürlüğünde çalıştığını da kayıtlara düşeyim.

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2021, 19:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Levni
Levni - 3 yıl Önce

Organize insan kaçakçılığı, hem de resmi kanallardan...

:(
:( - 3 yıl Önce

Adamlar sizin zulmünüzden, hukuksuz, adaletsiz, rantçı, zengini zengin fakiri daha da yoksul eden yönetiminizden kaçmışlar bir şekilde. Bir yolunu bulan zaten gider. İnsanları memleketlerinden tiksindirdiniz

Sakar Şakir
Sakar Şakir @:( - 3 yıl Önce

Bir süre sonra gelen haber: "Yeğenim burada kurulu düzenimiz var, bırakıp nasıl geri dönelim? Almanyada domatesi daneynen alıyoğ, Türkiyede ehonomi çoheyi, Almanya bizi kıskanıyor, BMW'nin sahibi Türk"

ali
ali - 3 yıl Önce

Almanyayı kıskandırmaya gitmişlerdir...

Bülent
Bülent @ali - 3 yıl Önce

Alamanyayı kendi topraklarında çatır çatır çatlatıp kıskandırmak için gitmişlerdir. Adamlar yaşam şartlarını görünce gelmediler baktılarki Almanya bunları gıskanmıyormuş

Hahın Adamı
Hahın Adamı - 3 yıl Önce

7 bin euro para alıyorlar kişi başı. İnsan kaçakçılığının resmi hali :)

Elazığ lı
Elazığ lı - 3 yıl Önce

Bu kişilerin zaten gelmeyeceği belliydi.işi güçü olmayanları toplayıp projeyi inceleme adıyla oraya götürmüşler.Kaçak gidecekleri yasal yolla götürmek için iyi bir yöntem

Metin
Metin - 3 yıl Önce

Gelmeyenlerin mal varlıklarına el koyulsun bakın nasıl tıpış tıpış geliyorlar

Tekin
Tekin @Metin - 3 yıl Önce

Ercan Bey, söz konusu belediyeler AKP belediyeleri. Ayrıca, ülkedeki gençlerin %70'ten fazlası yurtdışına gitmek istiyor. Niye gitmek istediklerini hiç düşündünüz mü?

Ercan
Ercan @Metin - 3 yıl Önce

Allah razı olsun. Doğrusunu yazmışsın. Taşınır, taşınmaz, bankada yada miras tüm haklarına ve mallarına el konulup Hazineye yazılsın. Ya Ülkeyi beğenmeyip, kaçmışlar daha da gelmesinler. Ya da zaten firar eden hainler çıkarlar.

Ali
Ali - 3 yıl Önce

Ya Rabbim bu mübarek günde sen ülkemize yardım et. Belediyeler resmen insan kaçakçılığı yapmaya başlamış. Bunda yaparken iktidar partisinin adı altında ayapiyorlar en kötüsü de bu.

Gakgo
Gakgo - 3 yıl Önce

2.5 gr aklımız vardı o da gitti:))))))


SIRADAKİ HABER

banner137