Türkiye'nin En Büyük Fabrikası'nda İlk Kazma Vuruldu

Elazığlı hemşehrimiz Ramazan Saka tarafından Elazığ’da 3 bin 500 kişinin istihdam edeceği Tekstil ve Entegre Tesisinde çalışmalara başlandı. Organize Sanayi Bölgesi içerisinde yapılan tesiste ilk kazma resmen vuruldu.

Türkiye'nin En Büyük Fabrikası'nda İlk Kazma Vuruldu

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi’nde Türkiye’nin en büyük ve en kapsamlı tekstil entegre tesisi kuruluyor.  

Elazığlı hemşeherimiz Saka Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Saka’nın Elazığ’a kazandıracağı bu büyük yatırımın müjdesini daha önce Elazığ kamuoyuna ilk kez www.elazigsonhaber.com duyurmuş ve 3 bin 500 kişinin istihdam edileceği müjdesini vermiştik.

OSB’nin içerisinde kurulacak olan tekstil Entegre Fabrikası’nda ilk kazma vuruldu.

RAMAZAN SAKA: 3 BİN 500 KİŞİ ÇALIŞACAK

Elazığ’da kurulacak olan fabrikayla ilgili daha önceden bilgiler veren Saka Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Saka, “Bizim yapmış olduğumuz şu anki yatırım tam bir entegre tesis. İplik, örgü, boya, baskı ve ardından da konfeksiyonu ekledik. Konfeksiyonu ekleme sebebimiz bizim istihdamı arttırmak için bunda yaklaşık konfeksiyonla beraber 3 bin 500 kişi çalışan, toplam istihdamla beraber de 17 bin 500 civarlarında rakam. Ben de memleketime bir yatırım yapmak istedim. Bu yatırım da ilk bana nasipmiş” ifadelerini kullanmıştı.

İLK KAZMA VURULDU

Böylesine bir fabrikanın Elazığ’a yapılacak olması haberi şehirde büyük bir heyecan uyandırmıştı. Konuyla ilgili resmi evrak süreçleri tamamlandı ve resmen fabrikanın yapılacağı alanda bugün ilk temel vuruldu.

VALİ KALDIRIM: TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜĞÜ OLACAK

Organize Sanayi Bölgesi içerisinde yapılan fabrika Türkiye’nin en büyük entegre fabrikası olacak. Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım da ilk kazmanın vurulduğu gün çalışmaları yerinde ziyaret etti. Elazığ’a kazandırılacak olan dev yatırımla ilgili açıklama yapan Elazığ Valisi Kaldırım, “Dev yatırımda ilk kazma vuruldu. 3500 kişiye istihdam sağlayacak ve alanında Türkiye’nin en büyüğü olacak olan yeni nesil SAKA Tekstil Fabrikası yatırımı için altyapı çalışmalarına başlandı. Bu büyük yatırım için Ramazan Saka ve ekibini tebrik ediyorum. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.

VİDEO

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2019, 18:09

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Erkan
Erkan - 5 yıl Önce

İşte Elazığlılık budur. Elazığlılık, Gakko demek kendi şehrine yatırım yapmak demektir. Parayı kazanıp gidip Ankara, İstanbul ya da başka şehirlere yatırım yapan Elazığlılara(?) örnek olsun.

Cengiz
Cengiz - 5 yıl Önce

Siz inandınız mı bu kazma olayına seçime kadar iki iş makinesi çalışır seçim sonrası bir daha ki seçime kadar durur. Elazığ da bunu yer. Yatırım falan yok kandırmayın milleti nedense hep güzel şeylerin başlangıcı seçime doğru olur sonrası büyük bir hüsran yine bir aldatmaca

SIRADAKİ HABER

banner137