Şimdiye kadar 520 girişimciye KOSGEB onaylı girişimcilik eğitimi veren Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası, 200 vatandaşa daha eğitim vererek KOSGEB desteklerinden faydalanmalarını sağlayacak.

 Bu kapsamda Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası ve İŞ-KUR arasında KOSGEB onaylı girişimcilik eğitimi işbirliği protokolü imzalandı.

Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkanı Mitat Ulaş, protokolün amacının ülkede girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurularak girişimciliğin geliştirilmesini teminen, girişimcilerin iş kurma ve yürütme konularında bilgi ve beceri sahibi olmaları, bu süreçte kendi rol ve sorumluluklarının farkına varmalarını sağlamak, kendi iş fikirlerine yönelik iş planı hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazandırmak olduğunu belirterek, Uygulamalı  Girişimcilik Eğitimi  protokolünün taraflar arasında yapılacak işbirliği esaslarını kapsadığını söyledi.

İŞ-KUR İl binasında imzalanan protokol törenine Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkanı Mitat Ulaş, İŞ-KUR İl Müdürü Abdullah Balcı ve kurum çalışanları katıldı.

  “ESNAFIMIZIN KAZANCI BİZİM KAZANCIMIZDIR”

İmza töreni sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Ulaş, Elazığ esnafı ve vatandaşı için yapılan tüm çalışmaların içinde yer almaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek “Bizler her zaman esnaflarımızın ve vatandaşlarımızın hizmetindeyiz. Esnaflarımızın ve vatandaşlarımızın kazancı bizim kazancımızdır. Esnafımız hem Türkiye hem de Elazığ için lokomotif görevi üstlenmektedir. Bu yüzden ger daim esnafımızın yanında yer alamaya devam edeceğiz ” diye konuştu.

  “GİRİŞİMCİ ESNAFLARIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ

Başkan Ulaş, hem esnaf hem de Elazığ için önemli bir protokol imzaladıklarının altınız çizerek, şöyle konuştu:

“Oda olarak şimdiye kadar 520 girişimci kardeşimize KOSGEB onaylı girişimcilik eğitimi verdik. Eğitim alan kardeşlerimizin çoğu ilimizde ve farklı illerde esnaflığa başladı. Eğitimlere alacağımız kursiyerlerde en önemli aradığımız şart esnaflığa hemen başlamasıdır. Çünkü devletimizin verdiği destekten daha çok esnafımızın faydalanmasını istiyoruz. Verdiğimiz belge diploma niteliği taşımamaktadır ki vatandaşlarımız saklasın. Biz kursiyerlerimizin hemen esnaflığa başlayarak ilimiz ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlamasını istiyoruz. Devletimiz esnaflığa yeni başlayacak vatandaşlarımıza büyük destek veriyor.”

    “KURSİYERLER ÜCRET ALACAK”

İmzalanan protokol gereği girişimcilik eğitimi alan kursiyerlerin devlet tarafından İŞKUR aracılığıyla maddi olarak da destekleneceğini belirten Mitat Ulaş, “İŞ-KUR il müdürlüğü ile imzaladığımız protokolle 200 girişimci kardeşimiz eğitim alacaklar. Eğitimlerimiz 4 gün sürecek vatandaşlarımız bu süre içinde devletimiz tarafından ücret alacaklar. Biz oda olarak eğitimlerimize devam edeceğiz. İlimizde ve ülkemizde ulusal esnaf karşı ne kadar yerel esnaf sayısını artırırsak ilimiz ve ülkemiz için büyük bir kazançtır. Bizler esnaflarımızın her zaman yanında olduk olmaya da devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

“İŞKUR İL MÜDÜRÜ ABDULLAH BALCI & KOSGEB İL MÜDÜRÜ ŞABAN YAŞA  ÇOK TEŞEKKÜRLER’’

Başkan Ulaş, Her zaman Esnaflarımızın ve Odamızın faaliyetlerinde hep yanlarında yer alan başta İŞ-KUR İl Müdürü Abdullah Balcı ve KOSGEB İl Müdürü Şaban Yaşa’ya teşekkür ederek “Bugün esnaflarımız ve ilimiz için önemli bir protokol imzaladık. Bu protokole büyük katkıları olan İŞ-KUR İl Müdürü Abdullah Balcı ve KOSGEB İl Müdürümüz Şaban Yaşa’ya çok teşekkür ederim. Hem girişimcilik kurslarımızda hem toplantılarımızda hem de esnaf ziyaretlerimizde kendileri her daim yanımızda yer alıyor. Hep birlikte hem esnafımız hem de Elazığ’ımız için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

   “HER ZAMAN VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ”

İŞ-KUR İl Müdürü Abdullah Balcı’da İŞ-KUR olarak her zaman esnafın yanında yer aldıklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Bizler vatandaşlarımızın devletimizin verdiği desteklerden daha çok faydalanması için çalışmalar yürütüyoruz. Bugün de Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odamızla KOSGEB onaylı girişimcilik eğitimi işbirliği protokolü imzaladık. Eğitim sonunda esnaflarımız KOSGEB desteklerinden faydalanmaya hak kazanacaklar. Bizler her zaman vatandaşlarımızın yanındayız. İlimizde faaliyet gösteren esnaflarımızın yanında çalışan kardeşlerimizin potansiyellerini artırmak adına gerek kişisel gelişim eğitimleri gerek pazarlama satış eğitimleri gerek girişimcilik eğitimlerini hem kurum olarak hem de kuruma paydaş olan sivil toplum kuruluşlarıyla gerçekleştirmekteyiz. Amacımız ilimize ekonomik olarak katkı sağlamak ve işsizliğini azaltmaktır. Bu doğrultuda Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası ile bu tür faaliyetlerde işbirliği yapıyoruz.  Gayretli çalışmalarında dolayı Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkanı Mitat Ulaş’a teşekkür ediyorum. Protokolün esnaflarımıza ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum.”