TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı kapsamında bu yıl Türkiye genelinde 13 bin 541 okul tarafından proje başvurusu gerçekleştirildi.

TÜBİTAK tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda ise sadece 4 bin 478 çalışma destek almaya hak kazandı.

Elazığ’da ise başvurusu yapılan 69 projeden 41’i sergi açmaya hak kazanarak büyük bir başarı elde etti.

TÜBİTAK 4006 kapsamında illerin desteklenme oranında Türkiye ortalaması % 34,55 iken Elazığ’da bu oran % 59.42’ye ulaştı.
 
İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk’te elde edilen başarı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

GÜRTÜRK: ÇALIŞMALARIMIZ ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Gürtürk açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “2023 eğitim vizyonu kapsamında Elazığ olarak çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Öğrenci odaklı eğitim anlayışı ile yapılan tüm çalışmaların öğrenci başarılarını arttırdığını görüyoruz. Biz biliyoruz ki Türkiye’nin geleceği mutlu ve geleceğe güvenle bakan çocukların zihinlerinde, yüreklerinde şekillenecektir. Türkiye’nin geleceği ancak ve ancak milli ve yerli teknolojinin gelişmesi ve kullanılması ile mümkün olacaktır. TÜBİTAK bu açıdan çocuklarımıza kendilerini yetiştirmeleri için önemli fırsatlar ve imkanlar sunuyor. 4006 Bilim Fuarlarında çocuklarımız zihinlerindekini uygulamaya koyabilme imkanı buluyor. Türkiye ortalamasının yaklaşık 16 puan üzerinde olmamız bu işi ne kadar ciddiye aldığımızın bir göstergesidir. Ben yaptıkları değerli çalışmalarla ilimize bu mutluluğu yaşatan tüm idareci, öğretmen ve öğrencilerimi bir kez daha kutluyorum” ifadelerine yer verdi.