Türk-İş’e bağlı Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Elazığ Şubesi’nin olağan genel kurul toplantısı gerçekleştirildi.

Tek listeyle gidilen kongreye, Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Toy ve sendika üyeleri katıldı.

KAYA: YILMADAN, YORULMADAN EMEĞİMİZDEN DE EKMEĞİMİZDEN DE VATANIMIZDAN DA HİÇBİR ZAMAN VAZGEÇMEYECEĞİZ"

Mevcut Başkan Fırat Kaya amaçlarının bundan önce olduğu gibi bundan sonra da üyeleri için çalışmaya devam edeceklerini kaydetti. Kaya, “Bundan sonraki amacımız yine arkadaşlarımızın alın teri onların emeği bunlara sahip çıkmak için var gücümüzle soluksuz, yılmadan, yorulmadan emeğimizden de ekmeğimizden de vatanımızdan da hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Bunun için sizlerin bana vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ederim” dedi.

TOY: TÜRK İŞ OLARAK GERÇEKTEN GÜZEL BİR MÜCADELE VERDİK

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Toy, 2021 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolüyle ilgili açıklamalarda bulundu. Toy, “biz Türk İş olarak gerçekten güzel bir mücadele verdik. Özellikle kadroya geçişten sonraki ilk sözleşme ilk kamu çerçeve sürecinde de iyi mücadele verdik ama enflasyonun artması, ülkenin ekonomik durumunun bozulması bizim bu aldığımız devrim niteliğinde kamu çerçeve protokolünü bile gölgeledi. Daha sonraki süreçte ilk yaptığımız sözleşme sıfır sözleşme yaptık. Biz hakkımızı söke söke almak için gerektiği zaman sahaya iniyoruz gerektiği zaman masada sizlerin bize verdiği güçle hareket ediyoruz ve güzel işlere de imza attık.

Konuşmaların ardından yapılan seçimde, Fırat Kaya yeniden Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Elazığ Şubesi’nin başkanlığına seçildi.

Başkan Kaya’nın listesinde; Sungu Ulusoy, Hikmet Ercan, Ali Kemal Parlak ve Hasan Uç yer aldı.