Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Türkiye Yazarlar Birliği Vakfı Başkanı D. Mehmet Doğan'ı ziyaret ettiler.

Ziyarette Türkiye Yazarlar Birliğ Genel Başkan Yardımcısı Ferhat Koç, TYB Vakfı 2. Başkanı İbrahim Ulvi Yavuz, Genel Mali Sekreter Ahmet Fatih Gökdağ, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kurtoğlu hazır bulundu.

Elazığ’ın tarih boyunca önemli bir kültür ve medeniyet merkezi olduğunun altını çizen Türkiye Yazarlar Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Doğan, Türkiye Yazarlar Birliği Vakfı’nın 40. yıllık çalışmalarından bahsederek "Şehir Kültürü-Kültürlü Şehir" başta olmak üzere Elazığ Belediyesi ile işbirliği halinde güzel faaliyetler yapmayı umduklarını ifade etti.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise belediye olarak yaptıkları kültürel faaliyetler hakkında bilgiler vererek "Şehir Kültürü-Kültürlü Şehir" sempozyumu yapmayı planladıklarını belirtti. Başkan Yanılmaz: “ Türkiye Yazarlar Birliği ülkemizde kurulmuş olan ve süreklilik arz eden kadim sivil toplum kuruluşlarımızdan biridir. 2018 yılını Elâzığ’da kültür ve sanat yılı ilan ettik. Bu mahiyette yazarlar birliğimizin bilgisinden, tecrübesinden yararlanmak istiyoruz. Başta "Şehir Kültürü-Kültürlü Şehir" adı altında düzenlenecek olan bir sempozyum ile Elazığ’ımız da esasında bütün dünyadaki şehirlere bir şehir kültürü nasıl olur, kültürlü şehir nasıl olur inşallah bunu yazarlarımız ve sempozyumda ki bildiri sunacak olan kişiler bütün dünyaya duyurmuş olacak”dedi.