Fırat Üniversitesi İktisat Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen “Türkiye’de Enerji Ekonomisi ve Stratejileri” konulu panel yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Prof. Dr. Bahaeddin Ögel Konferans Salonunda yapılan panele, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zahir Kızmaz, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Kürşat Çelik, Yrd. Doç. Dr. Atilla Yücel, Öğretim üyeleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölüm Başkanı Doç. Dr. Burcu Özcan, günümüzde enerji sektörünün iktisadi büyüme ve kalkınma sürecinin temel dinamiği olduğunu belirterek, İktisatçılar olarak enerji tüketimi ya da üretimi şeklinde enerjiyi ekonomik büyüme modellerinin önemli bir girdisi olarak kabul ettiklerini söyledi.              

Konuşmaların ardından “Türkiye’de Enerji Ekonomisi ve Stratejileri” konulu panel düzenlendi.Panele konuşmacı olarak katılan SETA Enerji Direktörü Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl, Arslanlı Alçı Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. Ölçüm Hizmetleri Grup Yöneticisi Semih Kişman ve Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Fehmi Öztop, Türkiye’nin enerji üssü olma potansiyeli, enerji sektörünün Türkiye’deki yeri ve önemi ile enerji sektörüne yapılan yatırımlar ve teşvikler konularında panele katılanlara çeşitli bilgiler verdiler.