Amerikan Ulusal Uzay ve Havacılık Dairesi NASA’nın, tüm dünyada yaklaşık 100 ülke ve 177 şehirde eş zamanlı olarak düzenlediği sekizinci “NASA Space Apps Challenge” etkinliği Türkiye’de de Elazığ’ında içinde yer aldığı üç şehirde düzenlendi.

Fırat Üniversitesi ve NASA’nın ortaklığında " Fırat Üniversitesi Teknoloji AR-GE ve Girişimcilik Topluluğu'' tarafından gerçekleştirilen programa Elazığ Bilim Merkez’in ev sahipliği yaptı. 

AYDOĞAN: BU ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRMENİN GURURUNU YAŞIYORUZ

Elazığ Bilim Merkezi Sorumlusu Duygu Aydoğan, “NASA’nın ve Fırat Üniversitesi’nin ortaklığında NASA Space Apps Challenge yarışmasını gerçekleştiriyoruz. Bu yarışma dünyada şu an 100 ülke 177 şehirde aynı anda gerçekleşiyor. Türkiye’de de 3 şehirde yapılıyor. Bunlardan biri Elazığ. Elazığ Özel İdare Bilim Merkezi olarak bu yarışmayı burada gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. 2 gün boyunca gençler burada farklı alanlarda farklı zorluklarla karşılaşarak proje gerçekleştirecekler. Projenin sonunda son 2’ye kalan arkadaşlarımızdan bir tanesini belki Florida’da roket atma deneyine gönderme fırsatı bulacağız. Umarım Elazığ için güzel bir fırsat olur. Gençler için de şimdiden başarılar diliyoruz. Elazığ Özel İdari Bilim Merkezi olarak da bu etkinliği gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Fırsat bulacak tüm Elazığlıları da Bilim Merkezi’ne davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

ÜNGÜZEKLİ: BATIDAKİ ÜNİVERSİTELERLE YARIŞIR VE KIYASLANABİLİR BİR HALE GETİREBİLMEKTİR

Teknoloji ve AR-GE Girişimcilik Öğrenci Topluluğu Başkanı Ömer Faruk Üngüzekli, “Bu etkinliği yapmamızdaki amaç Elazığ’ı bir marka haline getirmek ve Fırat Üniversitesi’ndeki öğrencilerin bilinç düzeyin yükseltip batıdaki üniversitelerle yarışır ve kıyaslanabilir bir hale getirebilmektir” şeklinde konuştu.

DEMİREL: ÖĞRENCİLERİN YAZILIM BİLİNCİNİ BİRAZ DAHA ÜST DÜZEYLERE ÇIKARMAYI AMAÇLAMAKTAYIZ

FÜ Teknoloji Fakültesi bünyesinde Akademik Danışmanı Prof. Dr. Bahar Demirel, “Bugün burada Elazığ Bilim Merkezi’nin katkılarıyla düzenlemiş olduğumuz bir etkinlikte beraberiz. NASA’nın yaptığı bir etkinlik bu. Dünyada belli ülkelerde o ülkelerdeki belli şehirlerde eş zamanlı yapılan bir aktivite. Türkiye’de de Ankara, Şanlıurfa ve Elazığ olmak üzere 3 ilde yapılan eş zamanlı bir aktivite. Cumartesi ve Pazar günü aralıksız olarak 48 saat boyunca devam edecek. Yazılım branşında özellikle kendini ispatlamak isteyen öğrencilerimiz hem kendi üniversitemizden hem de civar üniversitelerden katılım gösteren öğrencilerimiz burada NASA’ya sunacakları fikirlerini olgunlaştıracaklar ve bunlar arasından katılım gösteren hocalarımız içlerinden seçim yapacaklar. Burada öğrencilerin yazılım bilincini biraz daha üst düzeylere çıkarmayı amaçlamaktayız” dedi.

Etkinlik iki gün boyunca devam edecek.  

HABER: SITKI TAŞEL