Türkiye’den Dünyaya Bir Sembol

Yurttaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Trimbox Ceo’su Evren Yurttaş, açıklamalarda bulundu.

Türkiye’den Dünyaya Bir Sembol

Semboller, özelinde elektrik projeleri tasarlanırken tek hat şemasında yer alan ve proje mühendislerinin ve uygulayıcıların gördüklerinde hangi ürünü uygulayacaklarını belirten işaretlere verilen genel bir tanımlama olarak belirtilebilir.

Peki, bunca yıllık geçmişi olan bir ülke olarak Türkiye’nin, elektrik malzemelerinde kendine ait bir sembolü var mıdır? Ya da sembolü kim belirler? Ürünlerin standart hale gelmesi için yapılan çalışmalar ve onları işaret eden semboller hangi gücü işaret eder?

Semboller üretim yapan, inovasyon yapan, icat yapan ülkeler ve markalar tarafından belirlenir ve standart hele gelmesi için uygulanması yeterlidir.

Bu güce sahip olunabilmesi için ürettiğiniz ürün genel bir ihtiyaç olması, yönetmelikte tarifi, ihtiyacı karşılayabilmesi ve kamu otoritesinin uygulama yaparak sahiplenmesi şartı vardır.

YERLİ ÜRETİMDE BİR İLK

Yurttaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Trimbox Ceo’su Evren Yurttaş, “Türkiye’den şimdiye kadar kamu otoritesi tarafından kullanılmış, yönetmelikte tarif edilen ve patenti ülkemizden tescilli bir malzemeye ait sembolü yoktu. 3 Aralık 2003 tarihinden 25305 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren İç tesissileri proje hazırlama yönetmeliğinde aşırı gerilim sönümleyici tarif edilmiş, bugüne kadar proje mühendisleri tarife uyan sembolü tek hat şemasında parafudr olarak belirtmişler ve parafudrların sistem üzerindeki aşırı akımı toprakladığı, ancak aşırı gerilim sönümleme görevini yerine getiremediğinin anlaşılması ile yeni bir ihtiyaç ile karşı karşıya kalınmıştır” dedi.

YURTTAŞ: ÜLKEMİZDEN ÇIKARAK DÜNYA’YA YAYILACAKTIR

Bu noktada aşırı gerilim sönümleyici tek faz ve üç faz ürünlerin parafudrların yanında ayrıca belirtilebilmesi için bir sembol üretildi ve kamu da birçok kurumda kullanılmaya başlandı. Yerli malı kullanmanın özellikle cari dengeler üzerinde önemine değinen Yurttaş, “Sn Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, ekonomi yönetimimizin ısrarla üzerinde durduğu ve özetle ülke olarak topyekûn bir mücadele olmadan katma değerli ürün üretimi olamaz, bu olmadan da cari açığın kapatılması imkansızdır. Bu anlamda ilk defa bir elektrik şart malzemesi sembolü ülkemizden çıkarak Dünya’ya yayılacaktır” dedi.

TSE BELGELİ İLK İCAT OLMA UNVANI DA TRİMBOX’A AİTTİ

Daha önce ülkemizde üretilen ve standardı bulunmayan patentli ürünlerin, icatların veya standart üstü ürünlerin iddialarını yerine getirip getirmediğinin belgelenebilmesi adına 2014 yılında TSE tarafından BDS (Beyan Doğrulama Sertifikası) belgesi düzenlenmeye başladı ve BDS-0001-1 referans numarasıyla TSE belgeli ilk icat olma unvanı da Trimbox’a aitti.

ELEKTRİK KAYNAKLI YANGINLARIN ÇIKMASINI İSE ENGELLİYOR

Trimbox aşırı gerilim sönümleyicileri, ani voltaj dalgalanması, aşırı gerilim, nötr kopması, toprak hattına faz teması, trafo patlaması ve yıldırım düşmesi gibi durumlarda elektrik tesisatları ve bağlı bulunan elektrikli cihazlarda koruma sağlıyor. Elektrik kaynaklı yangınların çıkmasını ise engelliyor.

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2019, 18:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137