Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan Korona Virüs, 11 Mart tarihinden itibaren de Türkiye’de görülmeye başladı.

Ülkede vakaların görülmesi ile birlikte en sıkı tedbirler alınarak, uygulanamaya başladı.

Alınan tedbirler Elazığ’da da sıkı şekilde uygulanırken, TUİK’in en yaşlı nüfusuna sahip olan Ağın İlçesi’nde tedbirler artırıldı.

Alınan sıkı tedbirlerle birlikte ilçeye giriş ve çıkışlar kapatıldı. Alınan tedbirler, normalleşme süreci ile birlikte esnekleştirildi.

Normalleşme süreci ile birlikte ilçeye girişi çıkışlara izin verildi, 65 yaş ve üstü için uygulanan yasaklar, tüm kentlerde olduğu gibi ilçede de kaldırıldı.

Bugünlerde maske mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilmemesi ile birlikte Elazığ’da artan vakalar, Ağın ilçesine de sıçradı.

Vakaların görülmediği tek ilçe olan Ağın ilçesinde 3 kişinin covid 19 testinin pozitif olduğu ortaya çıktı.

Konu ile ilgili sosyal medyasından açıklama yapan Ağın Belediye Başkanı Ali Uslu, ilçede korona virüs testi pozitif çıkan aynı aileden üç vatandaşın olduğını kaydetti.

USLU: COVİD 19 TESTİ POZİTİF ÇIKAN AYNI AİLEDEN ÜÇ VATANDAŞIMIZ VAR

Uslu açıklamasında, “TÜİK verilerine göre Türkiye’nin en yaşlı nüfusuna sahip ilçemizde bugün maalesef COVİD 19 testi pozitif çıkan  aynı aileden üç vatandaşımız var.. Sosyal Mesafe, Maske ve Temizlik kurallarına uymayı lütfen ihmal etmeyelim. Ekiplerimiz dezenfektan çalışmalarına aralıksız devam etmektedir” dedi.